SURİYE'DE YAŞANAN KATLİAMA TEPKİLER ARTIYOR

İlçenin en büyük Camiisi olan Şeyh Abdulkadir Geylani Camiinde Mısır ve Suriye'de hayatını kaybedener için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması düzenlendi.

SURİYE'DE YAŞANAN KATLİAMA TEPKİLER ARTIYOR

      Siverek EğitimKültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) öncülüğünde çeşitli SivilToplum kuruluşlarında katılımı ile ilçenin en büyük Camiisi olan Şeyh AbdulkadirGeylani Camiinde Mısır ve Suriye'de hayatını kaybedener için gıyabi cenazenamazı ve basın açıklaması düzenlendi.

    Katılımın yoğun olduğu programdaönce Gıyabi cenaze namazı kılındı ardından Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma veDayanışma Derneği  Başkanı Celal Koç'unokduğu basın açıklamasında Suriye ve Mısır'da yapılan katliamlarda batınıntutunduğu tavır eleştirilirken, İki buçuk yıl önce Suriye'de duvarlara"hürriyet" yazan o çocuklar; ne kadar cesur ve ne kadar kararlı olduklarınıbütün Dünya'ya hayatları pahasına ispatladılar denildi.

    Suriye'de özgürlük tutkusuyla kenetlenmişbu yürekli gençlerin direnişine ve zulme boyun eğmeyişlerine şahitlik ediyoruz.Zalimlerin, bir birleriyle, İsrail, ABD, AB ve BM ile işbirliği yaparak adetazulümde ve zalimlikte yarışıyormuşçasına katliamlar gerçekleştirdiklerinigörüyor ve onları lanetliyoruz. Daha dün çağdaş Mısır firavunun yaptığıkatliamda 3500'ün üzerinde silahsız, masum halk öldürülürken hemen akabindeİran, Rusya ve Hizbul Esed'in desteğini alan Nusayri katil Beşar Esed'inyaptığı kimyasal saldırıda 2000'e yakın çoluk çocuk ve masum halk, daha uykudanuyanmadan can vermiştir. Adeta 2.bir Halepçe vakası yaşanmıştır.

    Bizler de başta Suriye ve Mısır olmak üzeredünyanın dört bir yanında küresel emperyalizme ve onların yerliişbirlikçilerine karşı özgürlük mücadelesi veren bu kardeşlerimizin haklıdavalarını destekliyor ve onlar için Rabbimizden yardım diliyoruz.

    Rabbimiz Allah'tır dedikleri için ateş doluhendeklere atılan Ashab-ı Uhdud gibi Suriye'nin ve Mısır'ın şerefli halkı da;Rableri olan Allah'ın adını yüceltmek için canları pahasına onurlumücadelelerine devam ediyorlar.

    Bizler için Suriye intifadasına ve Mısırdirenişine sahip çıkmak farzdır. Suriye ve Mısır halkına yardım etmek farzdır.Suriye ve Mısır halkının direnişini desteklemek farzdır. Yüce dinimiz İslam'ıngereği olarak zalime karşı mazlumdan yana tavrımızı koyarak bu halklarıdesteklediğimizi ifade ediyor ve diyoruz ki: Ya rabbi sen buna şahit ol. Senşahit ol ki biz Suriye'de nasıl ki mazlumları destekliyorsak Mısır'da damazlumları destekliyoruz.

Siverek'in sizduyarlı insanlarını selamların en güzeli olan Allah'ın selamı ile selamlayarakaraştırmacı yazar Kenan Alpay'ın köşe yazısından bir paragraf okuyarakaçıklamamızı bitiriyoruz.

"Katil Esed vekatliamlarına tek söz söylemeyen, söylediği zaman da Suriye'de "MüslümanMüslümanı öldürüyor" veya "iç savaş" gibi kurnazca manipülasyonlarla konuşupCündişapur zehrini ümmete enjekte eden Müslüman aydınlar ?

Önümüzde yan yanayatırılmış masum çocuklarımızın ve yetişkin kardeşlerimizin cesetleri duruyor.

Katliamınsorumluluğu Esed/Baas rejimi kadar Rusya ve İran'ın üzerindedir. Mezhepçatışması çıkmasın filan diye kimse İran ve Hizbullah'ın işlediği cinayet,katliam ve işgalci görmezden gelmemizi beklemesin.

"Mezhep çatışmasıçıkmasın" söylemi İran tarafından sıkça kullanılan ve Esed recjiminin bekasınahizmet eden bu dönemin en önemli psikolojik harp jargonudur."

Dünya gelipgeçicidir, evlerimiz gelip geçicidiri mallarımız mülklerimiz makamlarımız gelipgeçicidir. Rabbimiz nazarında kalıcı olan ise sadece ıslah edici emellerimizdir''dedi.

  Basın açıklamasının ardından yapılan toplu duanın ardından program sonaerdi.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER