TFF Siverek'te Geleceğin Futbolcularını Yetiştiriyor

TFF Siverek sorumluları uygulanan projenin Siverekli çocuklar için çok büyük önem taşıdığını belirterek çalışmalar hakkından şu bilgileri verdiler.

TFF Siverek'te Geleceğin Futbolcularını Yetiştiriyor
  Türkiye Futbol federasyonu ile Ülker işbirliğiyle Siverek'te açılan futbol okulunda Türkiye'nin gelecekteki yıldız futbolcuları yetiştiriliyor.

    TFF Siverek sorumluları uygulanan projenin Siverekli çocuklar için çok büyük önem taşıdığını belirterek çalışmalar hakkından şu bilgileri verdiler. "Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ülker ile işbirliğiyle hayata geçirdiği bu projede hedef kulüp yapılarının yetersiz olduğu ve TFF tarafından belirlenen bölge/merkezlerde TFF tarafından seçilen antrenörlerle 12 yaş altı çocuklara yönelik hafta içi ve hafta sonu sürdürülen futbol eğitim çalışmaları olanağı sunmaktı. Türkiye genelinde 60 noktada açılan Futbol Eğitim Merkezleri'nde, elit futbolcu gelişimine katkı sağlamak amacıyla 10-11/12 yaşlarındaki yetenek potansiyeline sahip çocuklara eğitim verilmektedir.
 
     Projenin bir başka ayağı ise futbolun yaygınlaştırılması ve çocukların erken yaşta futbolla buluşması hedefleriyle 6-12 yaş grubundaki çocuklara futbol eğitimi hizmeti sunulmasıdır. Şubat-Haziran 2013 arasına kapsayan eğitim döneminde TFF-Ülker Futbol Eğitim Merkezleri'nde 60 antrenör yönetiminde yaklaşık 15.000 çocuk futbol keyfini yaşamaktadır. Siverek ilçemizde de Antrenörümüz İbrahim Halil KUZUCU Şubat ayından bu yana faaliyet gösteren TFF Siverek FEM ( Futbol Eğitim Merkezi ) Olarak ilçemizde yaklaşık olarak, 300 kız ve erkek öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi, ve bu eğitim sonucunda 16şar U-11 ve ve U12 2 grup olarak 32 kişilik bir elit kadro oluşturularak eğitim verilmiştir. 

     Eğitimlerimiz 15 Hazirana kadar devam edecektir. Eğitimlerimiz ilk meyvesi olarak 25.05.2013 Cumartesi günü TFF tarafından Adıyaman'da düzenlenen etkinlikte 2001 doğumlu M. Sinan BADUR ve Özgür OLGUN TFF yetkililerince beğenilip TFF Futbol Köylerine davet edildiler. Çocuklar İçin Futbol programı kapsamındaki farklı eğitim projeleriyle, 6 yılda 230 binden fazla çocuğa ulaşıldı. Fenerbahçe'de Beykan Şimşek, Galatasaray'da Berk Yıldız, Beşiktaş'ta ise Muhammed Demirci, TFF-Ülker işbirliği ile yapılmış futbol kamplarından çıkan isimlerden bir kaçı. Futbol Köylerinde ilk deneyimlerini yaşayan bu oyuncular bugün en büyük takımlarda oynuyor, milli forma için ter döküyor. Neden milli forma için ter dökecek Siverekli çocuklarımızda olmasın diyerek tekrardan Antrenörümüz Sayın İbrahim Halil KUZUCU'ya katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

TFF Siverek Femde verilen Eğitimler;

    Oyun sevgisi ve fairplay ruhunu aşılıyor, Çocukların kişilik gelişimlerinde destek oluyor. Sadece iyi bir futbolcu olmayı değil, iyi bir taraftar olmayı da öğretiyor. Kazanma ve kaybetme durumunda duygularını nasıl kontrol etmeleri gerektiğini anlatıyor. Takım ruhu ve dayanışmayı yaşatarak öğretiyor.

Haber Merkezi 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE