Uluslararası Siverek Sempozyumu' başladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 gün sürecek olan 'Uluslararası Siverek Sempozyumu' başladı.

Uluslararası Siverek Sempozyumu' başladı

Siverek Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı ile Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğince Kültür ve Sanat Merkezi’nde 3 salonda 27 oturum şeklinde düzenlenen sempozyuma çeşitli üniversitelerden 150 akademisyen katıldı.

Sempozyumda, Siverek'in tarihi, kültürü ve toplum yapısının ele alındığı analizler katılımcılarla paylaşılacak.

- Kaymakam Gölbaşı: "Siverek, Şanlıurfa'nın şanını kazandıran şehirdir"

Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı yaptığı açıklamada, "Yaşadığı yerin tarihini bilme isteği, her insanın hem hakkıdır hem de görevidir. Siverek kadim toplumlardan beri Osmanlı'dan, Selçuklu'ya ve günümüze kadar Mezopotamya'da çok önemli bir şehir konumunda olmuştur. Verimli toprakları ve doğal güzellikleriyle yüzyıllardır insanlığa adeta bir sığınak olmuş bir şehirdir Siverek. Cumhuriyet döneminde, vatan savunmasında çok önemli görevlerde bulunmuştur ve hatta Şanlıurfa'nın şanını kazandıran şehirdir. Bu kapsamda geçmişten günümüze tarihi, toplumu, sosyal yapısı, kültürel değerlerini konu alan bir sempozyum düzenledik." dedi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise, "Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi katkılarıyla ilkini gerçekleştirdiğimiz çok güzel bir sempozyumdayız. Burada bildiriye cevap veren 150'yi aşkın akademisyenimiz, bilim insanımız katkı sundu. Özellikle şehrin vizyonu açısından da tarihsel gelişimini her noktada mekanını, toplumunu, insanını ve ekonomisini ele alıp incelenmesini akademisyenlerimizle birlikte yapacağımız için çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Sempozyuma Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Deniz, 107. Topçu Alay Komutanı Albay Recep Çalışkan, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER