Urfa'da aday adayları en kritik aşamada! Dosyalar masaya geldi

Urfa'dan AK Parti aday adayı olanlar için 5 aşamalı sürecin 4'üncüsü başladı. İsimler artık dosya halinde oluşturulan üst kurulun masasında...

Urfa'da aday adayları en kritik aşamada! Dosyalar masaya geldi

AK Parti'de belediye başkanlıkları için aday belirleme sürecinde önemli bir viraja girildi.

Yerel seçimlerde adaylarımız kim olacak?” sorusunu yanıt aramak için yol haritasında 5 aşamayı baz alan AK Parti; bu aşamaları  'anket, temayül, mülakat, alt-üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı' olarak belirlemişti. Şanlıurfa siyasetinde de önemli bir başlık olarak yer alan aday adayları için 5 aşamadan 3'ü geride kaldı. Öncelikle anketler yapıldı.  Anketlerin çok etkili olmasa da belirleyici olduğu konuşulurken anketlerde önemli bir ayrıntı da yer aldı. Ankette nüfusu az olan Bozova, Hilvan, Halfeti gibi belediyeler için iki, nüfus yoğunluğu fazla olan Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü, Siverek, Viranşehir gibi belediyeler için en fazla dört aday adayın ismi yer aldı. Ardından temayül yoklaması gerçekleştirildi ve mülakat süreci de tamamlandı. Şimdi gözler üst kurula çevrildi.

Öne çıkan isimler dosyalar halinde kurula sunuldu. Kurul tarafından incelemelerin titizlikle yapıldığı, her ne kadar kimi isimler üzerinden “Cumhurbaşkanına ismi sunuldu” gibi algı yapılsa da sürecin gizli yürütüldüğü, komisyondan kulislere herhangi bir isim yansıtılmadığı öğrenildi.

Önümüzdeki günlerde kurulun çalışmaları tamamlayıp belirlenen isimleri onay için Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER