Yaygılı Okulu Haberimiz Ulusal Medya'da Geniş Yankı Uyandırdı

İlçemize bağlı Yaygılı Köyü'nde bulunan prefabrik okulun tadilat haberi ulusal medyada geniş yankı buldu.

Yaygılı Okulu Haberimiz Ulusal Medya'da Geniş Yankı Uyandırdı
Yaygılı Köyü İlk okulu haberi için Köye giden Sitemiz Muhabirlerinden Mehmet Sezgin yaptığı haber sonrası bugün Posta, Milliyet, Sözcü, Hurriyet gazeteleri başta olmak üzere ulusal ve yerel medya da geniş yankı uyandırdı.

YAYGILI KÖYÜ OKULU HABERİMİZ.

    Şanlıurfa Yaygılı Köyü'nde veliler, kapıları delinen ve hasar gören dört derslikli prefabrik ilkokulun kış gelmeden tadilatının yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

   Taşımalı sistemde eğitim gören Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Yaygılı Köyü hayırseverler tarafından yapılan 250 öğrenci kapasiteli okulun elektrik tesisatı ve kırık kapıları olduğu iddiasıyla veliler, onarım yapılması için yetkililere talepte bulundu. Köyde 2008 yılında ölen Hasan Orhan'ın kardeşleri tarafından Çağdaş Yaşam Derneği'ne okula kardeşlerini ismi verilmesi şartıyla bağış yapıldı. Bağışla dernek tarafından 4 derslikli prefabrik okul yaptırıldı. Çağdaş Yaşam Hasan Orhan ismi verilen kurum2008 yılında eğitime başladı.

Veli ve öğrenciler endişeli

   250 öğrencinin eğitim gördüğü okul aradan geçen zaman içinde yıprandı. Kapıları kırılan ve öğrencilerin kırık kapıdan sınıflara girdiği okulun elektrik tesisatının bozulduğu ileri sürüldü. Kapı ve duvarları delinen okulda öğrenim gören çocuklarının yaklaşan kış mevsiminde zorlanacağını anlatan veliler, şöyle konuştu:
    "Okul prefabrik olduğu için kısa sürede yıprandı. Duvarlar ve sınıf kapılarında kırılmalar oldu, elektrik aksamı bozuldu. Buradaki çocuklarımız şimdiden üşüyor, yarın kış mevsiminde nasıl eğitim göreceklerini kara kara düşünüyoruz. Yetkililerden bir an önce okulun gerekli tadilatını yapmalarını istiyoruz."

Kaymakam: Çalışma başlattık

    Prefabrik okulun durumuna yönelik bilgilendirilen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise, "Mevcut okulumuzun tadilatının yapılması için çalışmalara başlattık. Bunun yanı sıra okulumuzda kalıcı bir okul yapılması için de yer tespit çalışmasına başlanıldı" dedi.







Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER