Birecik Belediye Başkanı: Sahil Parkını Büyükşehir Belediyesine verdik anamız ağladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı birinci birleşim meclis toplantısında söz alan Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Birecik ilçesinin sorunlarıyla ilgili söylediği sözlerle Büyükşehir Belediyesine adeta kazan kaldırdı.

Birecik Belediye Başkanı: Sahil Parkını Büyükşehir Belediyesine verdik anamız ağladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı birinci birleşim meclis toplantısında söz alan Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Birecik ilçesinin sorunlarıyla ilgili söylediği sözlerle Büyükşehir Belediyesine adeta kazan kaldırdı.

URFANATİK Haber Sitesinde yer alan habere göre; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı birinci birleşim meclis toplantısında söz alan Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Birecik ilçesinin sorunlarıyla ilgili söylediği sözlerle Büyükşehir Belediyesine adeta kazan kaldırdı.

Toplantıda HDP Meclis Üyelerinden Cahide Udum ile Halil Sarıkaya’nın Birecik ilçesindeki sorunlarla ilgili yaptığı konuşmaların ardından söz alan Birecik Belediye Başkanı Mirkelam, “Herkes diyor Birecik incidir, şudur, budur benim nazarımda hiçbir şey değil. Sahil parkını verdik anamız ağladı” diyerek tepkisini dile getirdi.

İçme suyu ve Fırat Nehrinin kenarındaki molozlar için Büyükşehir tarafından yapılan ihalelerin yarım kaldığını belirten Mirkelam, “Söz alan HDP Meclis Üyelerinin söylediklerinin hepsi doğru. Ben belediye başkanı olarak bütün sorunlara tek tek katılıyorum eksiklikleri bile var. Millet Bahçesi 6 Temmuz’da TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak. İçme suyu ve Fırat nehrine dökülen molozlar Büyükşehir tarafından ihaleleri yapılmış ama başlanmamış, yarıda kalmıştır. Herkes diyor Birecik incidir, şudur, budur benim nazarımda hiçbir şey değil. Çünkü Büyükşehir’de hiçbir şekilde bir yardım görmüyoruz. Sahil parkını verdik anamız ağladı buyurun gelin bakın benim belediyemdeyken kaç kişi çalışıyordu şimdi kaç personel çalışıyor?” ifadelerini kullandı.

“Payımızı siz alıyorsunuz hizmetler karşısında hangi kitapta yazıyor?”

Hizmetler karşısında paylarının alınmasına tepki gösteren Mirkelam, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yıl ilaçlamayı göreceğiz. Mecliste benim meclis üyelerim veya diğer partiye mensup meclis üyeleri eleştirecekler çünkü biz yapmıyoruz Büyükşehir yapıyor ilaçlamayı ama bütçe yapılırken onca Şanlıurfa’ya 10 milyon deyip bunu paylaştırırsanız olacağı şey budur. Bize 10 lira veriyorsunuz. Biz ilacı mal ediyoruz 20 liraya. Ama bizim payımızı siz alıyorsunuz hizmetler karşısında hangi kitapta yazıyor? İnanın rezil olduk bu yıl da ilaçlamada perişan olacağız” dedi.

Halfeti’de yapılan sahile yola da tepki gösteren Mirkelam, “AFAD tarafından Halfeti’de sahil yol yapılıyor projenin tamamı da yanlış toplantıda yapıldı. Projeyi 13 milyona anlaştılar şuanda 39 milyon lira yani bu projeyi yapan adamın bile adam gibi bir bilgisi yok. Derdimizi dile getiren arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Demir
Mehmet Demir - 2 yıl Önce

Malesef büyükşehir yasası tam bir fiyasko . Böyle olacağı belliydi.

SIRADAKİ HABER