CHP'de Fatih Bucak Çatlağı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı 18 saat sonra sona erdi. Toplantıdan Mehmet Fatih Bucak isminin çıkıp çıkmayacağı merak konusu iken parti şimdilik sadece Birecik adayını açıkladı.

CHP'de Fatih Bucak Çatlağı
31 Martta yapılacak olan seçimler için adı önce Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak açıklanan ancak Siverek'in Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti adayına bırakılmasının ardından  Mehmet Fatih Bucak'ın yeni adresinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğu öğrenildi.

Bu gelişmenin ardından gözler CHP'ye çevrildi. Partide yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı gerçekleştirildi.  CHP MYK'nın Parti Meclisi'ne sunduğu listede Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi için Fatih Mehmet Bucak'ın isminin yer alması tepkiye yol açtı. Yapılan toplantıda 18 saatlik toplantının ardından 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak 145 yeni belediye başkan adayı belli oldu.  O isimler arasından Mehmet Fatih Bucak yer almazken, parti Birecik belediye başkan adaylarının Hüseyin Kıran olduğunu açıkladı.  Böylece Bucak'ın adaylığı oylanmadan geri çekilmiş olduğu idda edildi.

AÇIKLANMAYAN 100 BELEDİYE VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Yaklaşık 100 belediyemiz kaldı, bunları da önümüzdeki hafta açıklamış olacağız. Ve tüm belediye başkan adaylarımızı açıklayarak yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2019, 17:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin b.
Metin b. - 5 yıl Önce

Adamlar biraz haklı...

Veli balıses
Veli balıses - 5 yıl Önce

Dikiş tutmaz

X
X - 5 yıl Önce

Fatih abi yanındayız sonuna kadar.

SIRADAKİ HABER