Dört parti anlaşma sağladı! Yeni bir ittifak daha kuruluyor

Seçimlere kısa süre kala partiler arasındaki ittifaklara da yenileri eklenmeye başladı.

Dört parti anlaşma sağladı! Yeni bir ittifak daha kuruluyor

2023 seçimlerine 6 ay gibi kısa süre kalırken, siyasi partiler arasındaki ittifaklara yenileri eklenmeye başladı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ardından dördüncü ittifakın ilan edilmesinde sona gelindi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin seçimlere ittifak halinde gireceği belirtildi. Dört parti ittifakta son düzlüğe girerken, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den konuya ilişkin açıklama geldi. İttifak çalışmalarını görüşmek için çarşamba günü toplantı yaptıklarını, son toplantının da yakın süreçte gerçekleştirileceğini belirten Öz, "İsmi ve programının oluşturulmasının ardından açıklama safhasına girilecek" ifadelerini kullandı.

Söz konusu dört parti dışında başka bir siyasi partinin ittifakta bulunmadığını kaydeden Vecdet Öz, "İttifak dikey olarak oluştu. Ama bize bir sürü parti destek veriyor. Yatay olarak büyümemiz gerçekleşiyor. Örneğin Adalet Partisi'ni destekleyen iki üç siyasi parti var. Bu ittifakta yer almayabilirler ama destekleri bizimle. Biz ittifakımızı dört partiyle yapıyoruz. Mutabık kaldık" şeklinde konuştu. Milli Yol Partisi'nin ittifakta yer almayacağını dile getiren Adalet Partisi Lideri Öz, "Arzu ediyorduk ama şimdilik dört parti ile yola çıkma kararı aldık" dedi.

Dört siyasi partinin genel başkanının ortak fotoğraf vereceğini vurgulayan Vecdet Öz, adres olarak ise Anıtkabir'i işaret etti. Öz, "Biz zaten yan yanayız, beraberiz. İnşallah basın önüne de önümüzdeki haftadan sonra çıkacağımızı düşünüyorum. Biz açıklamamızı Anıtkabir'de yapacağız. Çünkü bizim partimizin kırmızı çizgileri var. Atatürkçü, cumhuriyetçi, Kuvâ-yi Milliyeci ruhla yola çıkıyoruz. Hiç taviz yok" diye konuştu.

İttifakın isminin önümüzdeki hafta içerisinde belli olacağını söyleyen Öz, "Amacımızı ifade eden güzel bir ismimiz olacaktır" ifadelerini kullandı. İttifakın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Öz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye'nin kuruluş kodlarına, Kurtuluş Savaşı felsefesine, Atatürk'e, cumhuriyete uygun olacaktır. Türkiye'nin en büyük eksiği de bence bu. Bizim en önemli farkımız milli vicdanımız, yerli ve milli oluşumuz. 'Kırmızı çizgilerimizi ihlal etmek pahasına büyüyelim' demiyoruz. Türkiye'nin kuruluş felsefesine ters düşecek hiçbir fikriyatı benimsemiyoruz. Bizimle birlikte olacak kim varsa Atatürk ile yan yana duracak bir ölçekte olması lazım. Atatürk karşıtları, laiklik karşıtları bizimle beraber olamaz. Hedefimiz Türkiye'nin kuruluş kodlarına Türkiye'yi geri çevirmek, milli bir ekonomi, milli bir kalkınma ve milli çizgiden taviz vermeden, cumhuriyet nasıl kurulmuşsa bayrağı düştüğü yerden kaldırmak.

Münferit aramalar oluyor. Çeşitli partilerden 'yapmayın, etmeyin' diye arıyorlar. 'Bize katılın' diyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim felsefemize uygun olmayan bir yere icabet etmemiz uygun olmadığı gibi bizim kurduğumuz yapıya kolay kolay bunun dışındaki partinin bizimle beraber olması mümkün değil." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER