HÜDA PAR: Siverek'te ölüm yolu için artık yeter!

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı bu hafta Siverek'te halk arasında "Ölüm yolu" olarak adlandırılan kara yolunda yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekerek, kara yolunda yapılaması gereken çözüm önerilerini paylaştı.

HÜDA PAR: Siverek'te ölüm yolu için artık yeter!

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta Siverek'te bugüne kadar yaşanan trafik kazalarında 100'e yakın kişinin can verdiği halk arasında "ölüm yolu" olarak adlandırılan Siverek-Diyarbakır-Şanlıurfa kara yoluna dikkat çekti.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, "Bu hafta Siverek'imizi Şanlıurfa'ya ve Diyarbakır'a bağlayan yolun yaşatmış olduğu mağduriyetleri gündeme getireceğiz. Büyüyen ve gelişen şehrimizle birlikte artık bu yol yetersiz kalmaktadır. Her yıl onlarca canımızı yitirmekte, onlarca kişi yaralanmaktadır. Her seçim döneminde buranın çevre yolu olarak düzenleneceği vaatleri verilmekte, seçim bittikten sonra maalesef o sözler unutulmaktadır.” dedi.

Kara yolunda ölümlü kazaların önlenmesi için dal-geç önerisinde bulunan Sımak, “HÜDA PAR olarak yetkililere çağrımız; verilen sözlerin bir an önce tutulmasını ve çevre yolunun yapılmasını talep ediyoruz ya da Otogar Kavşağı, halk arasında Şirinler Kavşağı, Şirin Kuyu Kavşağı ve Mehmetçik Kavşağının dalgıç sistemi yapılmasını talep ediyoruz. Artık başka canlar yanmasın, canlarımız gitmesin diyoruz.” dedi.

"Artık yeter! Gerçekten perişan olmuşuz"

Bir vatandaş, “Bu yol çok tehlikelidir. Özellikle çok kalabalık oluyor. Seçim zamanı belediye başkanı olsun, milletvekili olsun gelip bize söz veriyorlar. Diyorlar biz bu yolu kaldıracağız. Şehir dışına taşıyacağız. Gerçekten bu yol çok tehlikelidir. Örneğin, geçen hafta yine bu yolda kaza oldu. Bir aile yok oldu. İki aile fertleri yoğun bakımda, kız çocukları vefat etti. Bu yola bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz devlet büyüklerimizden bunu istiyoruz. Artık yeter! Gerçekten perişan olmuşuz, mağdur olmuşuz. Gerek artık buna bir çözüm bulunması lazımdır." ifadelerini kullandı.

"Yeter artık annelerin ciğeri yanmasın"

Başka bir vatandaş ise “Bu Yolda çok kaza oluyor. Bu yolu buradan bir an önce kaldırın. Yetkililere sesleniyoruz; bu yolu kalabalıktır. Burayı kaldırmıyor artık. Bu yolda çok kaza oluyor. Çok mağduriyetler yaşanıyor. Yeter artık annelerin ciğeri yanmasın. Siverek gelişmiş, büyümüş... Bu yol çok kalabalık oluyor, bu yolu kaldırın." diyerek bu yolun oluşturmuş olduğu mağduriyetlere dikkat çekti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 3 ay Önce

Vizyonunuz bu mu sizin?hızlı tren yok ,kentsel dönüşüm yok, otoban yok, altyapı yok....

SIRADAKİ HABER