SURİYE'DE ZENGİN MADEN YATAKLARI OLSAYDI

Suriye'de yeraltı zengin, petrol rezervleri olsaydı, Suriye'deki savaş böyle mi devam edilecekti. 

Hayır asla! 

    Batı ülkeleri veya doğu bloklar bu şekilde taş kesilmeyecekti. Ya ne olacaktı. Ya demokrasi adı altında ya da adalet dağıtıcısı adı altında buraya gireceklerdi. Bildikleri gibi yapacaklardı. Kartalların leşe nasıl daldıklarını hiç gördünüz mü? Görmediyseniz anlatayım, bir kartal bir leşi gördüğü zaman, fazla geçmez bir iki saat içinde yüzlerce kartal o leşe konar. O leşi bildiği gibi yaparlar. Yanı kemikleri haricinde bir şeyi kalmaz. İşte Demokrasi havarileri ve adalet dağıtıcısı sözüm o ülkelere buraya çoktan girmiş olacaklardı. Ya insanlık, ya da demokrasiyi oraya ihraç etme adıyla gireceklerdi.
 

      Bu gün Suriye'de bir terör meselesi değildir. Toplu halde insanlar; yanlış yönetime baş kaldırmış, nasıl kaldırmışsa kaldırmış. Yani yıllarca diktatörler tarafından yönetilen Suriye halkı, bu günkü gelişen iletişim sayesinde tüm yönetimlerden bilgisi olan, Suriye insanı bu yönetimle yaşanamayacağı, Suriye halkı defalarca dile getirmiş, komşu ülkeler bu zalim yönetimi uyarmış, fakat değişen global dünyanın durumunu dikkate almadan Esed zalimi tüm çağrılara karşı kulağını kapatarak zulmüne devam etmişti ve sonuç ortada kan gövdeyi götürüyor. Zulme karşı Türkiye haricinde tüm dünya Ülkeleri seyirci kalmıştır. Neden Vampir Ülkeler seyirci kalmıştı. Çünkü orada bir leş yok, yanı damak tadını verecek zengin petrol yatakları yoktur. Ondan dolayı tüm dünya ülkeleri bu vahşete seyirci kalmıştır. 
Libya ya vampirler gibi girdiler ve Kaddafi'yi insanlık dışı bir ölümle öldürdüler. Oraya huzuru getireceğiz dediler. 

      Daha önce İran'a saldırmasını sağlayan Saddam'ı, sonra da Kuvvete saldırtanlar; Saddam'ın postunu Kuvveydin petrol yatakları kadar değerli bulmadığından dolayı, bir taşla iki kuşu vurdular. Hem Irak'a Demokrasi getireceğiz diye insanları vahşice katlettiler. Bununla da kalmadılar. Kadınlara tecavüz eden bu zalimler, güya buraya adaleti getireceklerdi. Hem Irak'ı Sömürdüler ve Hem de Kuveyt'in Zengin petrol yataklarına sahip oldular.
 

      İşte Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY bunları kast ederek "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış Canavar" Dünya Ülkelerinde bu gün gerçekten bir demokrasi anlayışı bir insanlık adına bir şeyler yapmış olsalardı. Bu gün Suriye vahşetine böylece sesiz duramazdı. Bu gün Bu savaşın devamına destek verenler de bu zulme ortaktırlar. İnsanlık namına bir değerleri yoktur. Allah bundan sonra hiçbir Müslüman halkı böyle zulme müstahak, etmesin bizim Ülkemizi de şer odaklardan muhafaza etsin.

YORUM EKLE