Tarihi Evin Restorasyonu Sona Erdi

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak "En büyük hizmet tarihe sahip çıkmaktır"

Tarihi  Evin Restorasyonu Sona Erdi
Siverek Belediye Başkanlığınca ilçenin Hasançelebi Mahallesinde bulunan " Halfanların Evi" olarak bilinen tarihi Siverek evlerinden biri olan kesme karataştan yapılan toprak çatılı ev geçen yıl Belediye tarafından istimlak edilerek aslına uygun restore çalışmaları başlatılmıştı.

       Kısa sürede aslına uygun olarak restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Siverek evinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, tarihi evin merkez taziye evi olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirterek şöyle dedi. "Bu tarihi binanın aslına uygun olarak restore edilip tarihe kazandırılması beni çok mutlu etti. Belediye hizmetleri sadece yol kanal döşemek değil, benim için en büyük hizmet böylesine kalıcı eserleri gelecek kuşaklara miras olarak bırakmaktır, restorasyon çalışmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi. 

      İlçenin hasançelebi mahallesinde bulunan, kesme Karataşlardan yapılan taş kemerli eyvanlı yapının 1900 yıllarında yapıldığı tek katlı çift avlulu evin 550 metre kare alanı kapsadığı belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER