Siverek Ticaret Odası Başkanı Bucak Basın Açıklaması Düzenledi

Siverek Ticaret Odası Başkanı Bucak Basın Açıklaması Düzenledi

Siverek Ticaret Odası Başkanı Bucak Basın Açıklaması Düzenledi

Bucak "Siverek'in dibe vuran ekonomisini düzlüğe çıkarmak,göçü durdurmak adına istihdam alanları oluşturmalıyız"


Siverek Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih SerdalBucak Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz Darbesisonrası yaşanan ekonomik yapı ve Ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerdebulundu.


  Bucak ilçenin, ilinhatta ülkenin geleceği açısından her kuruma, kuruluşa ve tüm siyasilere önemligörevler düştüğünü açıkladı. Her kurum ve kuruluşun çizeceği yol haritasındaana unsurun insana ve dolayısıyla ülkeye hizmetin en ön sırada olmasıgerektiğine dikkat çeken Bucak;  15Temmuz sonrası Siverek'in yeni bir yol haritasıyla yola çıkarken eksilerini,artılarını ve hedeflerini gerçek olarak ortaya koyması gerektiğini bildirdi.Siverek'te öyle veya böyle bir şekilde her şeyin var olduğunu da açıkça anlatanBucak, sadece bir tek şeye ihtiyaç olduğunu ifade ederek onun da adını koydu;"Birbirimize güvenmek". 


Siverek'in dibe vuran ekonomisini düzlüğe çıkarmak, göçüdurdurmak adına istihdam alanları oluşturmak, Türkiye'nin bir parçası olaraktüketen değil de üreten bir Siverek oluşturmak için masaya yumruğu vurma zamanınıngeldiğini hatırlatarak şöyle devam etti" Türkiye'nin büyüklüğünü ve gücünüdoğru tahlil edebilmemiz halinde, "Ülkede sorun var" safsatalarının ne kadarasılsız ve maksatlı olduğunun görülebileceğini, ekonomik olarak Siverek'inTürkiye ekonomisinin dışında  görmeninmümkün olmadığını anlatan Bucak, "Geçtiğimiz haftalarda 7 büyük bankanın genelmüdürleri ve Bankalar Birliği Başkan'ının bir arada Türkiye ekonomisinitartıştıkları toplantı yapıldı. Toplantı sonucunda; bütün banka genel müdürleri2017 yılının iyi geçeceği fikrinde birleşti. Ekonominin kalbi olarak kabuledilebilecek bankalar 2017 yılını iyi görüyorlarsa, ekonominin diğerpaydaşlarının da aynı fikir etrafında kenetlenmeleri ve olumsuz senaryolaraitibar etmek değil, moral ve güç kazanacakları ortamların yaratılmasına katkısağlamak anlamında birbirlerini motive etmeleri, moral bulmaları gerekmektedir.Bu durum Siverek için de geçerlidir. İlçemizde olumsuz senaryo algısı yaratmakisteyenlere bir bakın, ekonomi olumsuz seyrederse kayıpları olacak mı? Hiç birkayıplarının olmadığını, olmayacağını göreceksiniz. Olumsuzluk algılarınakapılanlara bakarsanız, kendi gelişmelerini engellediklerini, kârlarınınazaldığını, belki de işini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldıklarını görürsünüz.Üretici, esnaf, iş adamı ya da çiftçi olarak negatif düşüncelerden uzakdurmamız, hep pozitif düşünerek hem kendimize hem de çevrenize moral aşılamamızgerekiyor. Korkmayın, ayağınızı yere sağlam basıp, gözünüzü zirvelere dikin.Unutmayın iş dünyasındaki başarınız, kârlılığınızın artması sadece size veailenize değil, önce Siverek'imize sonra da ülkemize kazanç olarakyansıyacaktır. Ayrıca, zekât vermenin sadece malınızın bir kısmını dağıtmakolmakla birlikte var olan bilginizi, tecrübenizi, yeteneklerinizi vebaşarılarınızı Siverek toplumu ile paylaşmak suretiyle topluma faydalı insanolarak görevinizi de yerine getirebileceğinizi asla unutmayın"


 Bucak konuşmasınındevamında Siverek'in analizi şart olduğunu hatırlatarak   sözlerini şöyle sonlandırdı" Siverek'inekonomik anlamda gelişmesine katkı verebilmek için öncelikle durum tespitiyapılmasının faydalı olacağını, Kaymakamlık, belediye, fakülte ve yüksekokullar ile meslek ve esnaf odalarının diğer sivil toplum kuruluşlarıylabirlikte siyasetten uzak ve tarafsızca Siverek'in fotoğrafının çekilmesineihtiyaç olduğunu kaydeden Bucak, "Bu bir çalışttayı, bir panel olabilir. Bu;sonuçta bir Siverek gerçeği, belgeseli olmalı. Siverek'e hizmet etmek isteyenher Siverekli bu belgesele, fotoğrafa iyi bakmalı, iyi analiz etmeli. Siverek'ineksilerini ve artılarını açıkça ortaya koyacak, içeriden ve dışarıdan her türlüyatırımcıya aradığı soruların cevabını bulabileceği 'Siverek Analizi'diyebileceğimiz bir kitap oluşturarak bir yol haritasını ortaya çıkarmaya büyükihtiyaç var ,Siverek' e yapılabilecekler konusunda hiçbir zaman geç kalınmadık Sadece bir tekşeye ihtiyacımız var; birlik beraberlik ve birbirimize güvenmek"  dedi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER