Farkındalık Oluşturmak İçin Bir Araya Geldiler

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde “Empati Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği” farkındalık oluşturmak amacıyla Ağaçhan Parkında çadır kurarak getirdikleri hediyeleri çocuklar aracılığıyla büyüklere dağıttılar.

Farkındalık Oluşturmak İçin Bir Araya Geldiler

Çeşitli nedenlerle Siverek’ten uzakta yaşamalarına rağmen, Siverek’in sorunlara duyarsız kalmak istemeyen bir grup Siverekli gurbetçi sosyal medyada grup kurarak, ilçedeki birçok sorun ve şikâyetleri dile getirip çözüm bulmaya çalışıyor.  Siverekli bir grup gurbetçinin sponsor olduğu ve Siverek Belediyesinin desteklediği, (EMFADERE) Empati Toplumsal Duyarlılık ve farkındalık Derneği’nin organize ettiği programla, ilçedeki özel eğitim öğrencileri büyüklere bayramlık hediye olarak oyuncak hediyeler dağıttı.

Kurban Bayramı’nda önemli bir farkındalığa dikkat çekmek amacıyla yapılan programda özel eğitim gören öğrenciler, sıraya giren büyüklere ellerindeki oyuncakları hediye ederek, bayramlarını kutladı.

     Kurban Bayramı’nda böylesine anlamlı bir farkındalık oluşturmak amacıyla bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ettiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar; “Empati oluşturmak amacıyla yapılan bu anlamlı çalışmada sıraya girip çocuklardan oyuncak hediye almanın kendini çok duygulandırdığını ifade etti.

   Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Siverek’te Empati, farkındalık çadırını kurmuş bulunmaktayız, engelli çocuklarımız, yetim ve öksüz çocuklarımız bu bayramda unutulmadı ve böyle güzel bir program yapıldı. Gurbetteki Siverekliler ile Empati Derneğinin yaptığı bu çalışmadan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Siverek Belediyesi olarak da bu güzel çalışmaya ortak olduğumuz için ayrıca mutluyuz.” Dedi.

  

   Empati Toplumsal Duyarlılık ve farkındalık Derneği kurucusu Taha Eyüp Siyahan,” Bugün burada anlamlı bir çalışma yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Siverek’te özel eğitim gören çocuklarımızla beraber Ağaçhan Parkı’nda açtığımız hediye çadırında, getirilen hediyeleri çocuklar, büyüklere hediyeler dağıtarak farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz, bu çalışmanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER