Parkta çok zengin bir kumbara kurdular.

Kitap ve oyuncak kumbarası projesi kapsamında parkın bahçesine devasa kumbara kuruldu.

Parkta çok zengin bir kumbara kurdular.

Merkezi Siverek’te bulunan dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması için önemli çalışmalar yürüten ve çocukların mutlu yarınları için proje geliştiren Umutlu Yaşam Derneği (UMUT DER)  önemli bir projenin hayata geçmesini sağladı.

Siverek’teki dezavantajlı okullara kütüphane kurmak ve kitap desteğinde bulunmak amacıyla İlçenin Hürriyet Caddesi Lezgo parkında kurduğu kitap ve oyuncak kumbarası çok sayıda vatandaş, STK temsilcisi ve öğrencilerin katılımıyla faaliyete geçti.  Bir tarafına oyuncakların atıldığı, bir tarafına kitapların atıldığı kumbaranın açılışını  İlçe Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, Umut Der Başkanı Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri katıldı. Katılımcılar kumbaraya çok sayda kitap ve oyuncak bıraktı.

Kumbaranın amacının öğrenciler arasında dayanışmayı yardımlaşmayı geliştirmek olduğunu belirten dernek Başkanı Cuma Karavar, 6 aydan beridir böylesine güzel bir projenin uygulaması için koşturuyoruz, amacımız kırsal mahallelerimizde eğitim gören öğrencilerimizin faydalanacağı bir kütüphane oluşturmak bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında  ilk kumbaramızı faaliyete koyduk, hedefimiz tüm okullarımızda kütüphaneler oluşturmaktır.   Ahmet Arif  ortaokulumuzdan gelen öğrenciler  topladığı kitapları kumbaraya attılar. Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siverek Belediyesi işbirliği içerisinde olduğumuz projede kitapları seçerken Milli Eğitim Bakanlığının önermiş olduğu kitapların toplanması için gayret gösteriyoruz.  Kumbarada toplanan kitap ve oyuncaklar her ay bir okulumuza gönderilecek kumbara sayımızı artırarak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Kitap ve oyuncak getiren 8 sınıf öğrencisi Berfin Demirbaş şunları kaydetti. ’dezavantajlı olan arkadaşlarımızın kitap okumaları için kitap toplayıp getirdik bizim okuma imkânımız var okuma imkânı olmayan arkadaşlarımızın da okumasına vesile olacağız’’dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER