Siverek'te silahlı çatışma ve kaza: 6 ölü, çok sayıda yaralı var

Siverek'te silahlı çatışma ve kaza: 6 ölü, çok sayıda yaralı var

Siverek'te silahlı çatışma ve kaza: 6 ölü, çok sayıda yaralı var

Siverek İlçesi’ne bağlı Çeltik Köyü’nde, İzol aşiretine mensup aileler arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. 
Daha önce aralarında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan ailelerin kavgasında silahlar da kullanılınca, eski milletvekili ‘İzol aşireti’ lideri Zülfikar İzol’un aralarında husumetli oldukları amca çocukları Zozan İzol (42) , Mustafa Serdar İzol (24), Meral izol (42) ve Hakki İzol (49) öldü. 


Kavgada Cihan İzol (55), Mehmet Metin İzol (34), Cemal İzol (56), Serhat Ferman İzol (24), Yusuf Rojan İzol (15) ise yaralandı. 
 

KAVGADA YARALILARI TAŞIYAN ARAÇ İKİ KİŞİYE ÇARPTI: 2 ÖLÜ
 

Yaralıları hastaneye taşıyan araç, Karakoyun köyünde yol üzerinde bulunan Rıdvan Buluş (30), Serdar Delen (31)  çarptı. Kaza sonrası iki kişi olay yerinde hayatını kaybetti.  Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Yaralıların ilk müdahalesinin ardından 5 yaralı polis ve jandarma eşliğinde Şanlıurfa’ya sevk edildi.
 

Hastane önünde de iki taraf arasında arbede yaşandı, yaşanan arbedeye polis biber gazı ve havaya ateş açarak ayırabildi. Jandarma ve polis kavga büyümeden müdahale ederken, hastane önünde zırhlı araçlar eşliğinde geniş güvenlik önlemi aldı.
 

VALİ ABDULLAH ERİN HASTANEYE GELEREK BİLGİ ALDI


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Siverek ilçesine gelerek Kaymakam Mustafa Çiftçiler ve Jandarma İl komutanı Sabri Kirişçiler ile birlikte hastanede kaza ve kavgayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kavga sonrası ölen kişilerin cenazeleri Siverek devlet hastanesinde otopsi yapılırken Kavga sonrası kazada ölen iki kişinin cenazeleri ise Diyarbakır Adli tıp Kurumuna gönderildi.
 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Valilik yaşanan olayla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.  Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; İlimiz Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde 15 Haziran 2019 günü saat 09.00 sıralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavganın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucunda, olay yerinde 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Yaralıların hasta yakınları tarafından hastaneye sevki sırasında meydana gelen trafik kazası sonucunda da 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralı vatandaşlarımız ilk müdahalelerinin ardından bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. 

 

İlçe genelinde gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır’’ denildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2019, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER