Siverek’te yaralı Sansar görüldü

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Gebendiris kırsal mahallesinde yaralı olduğu belirtilen Sansar bölgede ilk defa görüldü.

Siverek’te yaralı Sansar görüldü

Gebendiris Kırsal mahallesinde işe gitmek için yola çıkan mahalle sakinlerinden Hasan Gebendirisli, boş bir tarlada karşılaştığı yaralı Sansar’ı görüntüledi.


Bir süre boş tarlada gezinen yaralı Sansar’ı yakalamak için çaba sarf eden mahalle sakini başarısız olunca Sansar gözden kayboldu.


Bölgede ilk defa Sansar’la karşılaştığını ifade eden Gebendirisli, şunları kaydetti. ’’İşe gitmek için evden çıktım, mahallede bulunan tarlada Sansar’la karşılaştım, ayağından yaralıydı, yardım etmek istedim beni görünce uzaklaştı biraz bekledi yaralı olduğu için fazla hareket edemiyordu, bende fotoğraf çekerek bir süre bekledim. Sansar’ı tutmak istedim tedavisinin yapılması için yetkililere teslim edecektim, 1 saat uğraştım tutamadım canı yandığından dolayı hep kaçışıyordu. Bir süre bekledikten sonra ortadan kayboldu, bölgede pek nadir rastlanan bir hayvan olduğu için nesli tükenmekte olabilir, mahalle ve bölge sakinlerine haber verdim görünce zarar vermesinler diye, Sansar’ı tekrar görürsem tedavisinin yapılması için yakalayarak yetkililere teslim edeceğim’’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER