Fakıbaba 'Kent Konseyi' seçimi için konuştu!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yakın zamanda seçime gidecek olan Kent Konseyi ile ilgili olarak, "Seçimlerin özgür ve bağımsız yapılması demokrasinin gereğidir" dedi.

Fakıbaba 'Kent Konseyi' seçimi için konuştu!
Şanlıurfa Kent Konseyi, yerel seçimlerin neticelenmesinin ardından ‘Seçimli Genel Kurul’ toplantısını yakın bir zamanda yapacak. Geçtiğimiz gün konseyden yapılan duyuruda üyelerin kayıtlarını güncellemeleri istenirken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da bugün seçimle ilgili bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seçime değinen Fakıbaba, Kent Konseyinin şehirler için önemine değindi.
Fakıbaba açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kentin vizyonu ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, yerelde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi, kente ilişkin temel stratejilerin belirlenmesi, kent kaynaklarının etkin kullanılması, kentin tarihî, kültürel, sosyal değerlerine sahip çıkmak, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsemesini sağlamak, hesap vermek ve hesap sorabilmek adına kentler için vazgeçilmez STK'dır. Bu bağlamda seçimlerin özgür ve bağımsız yapılması Demokrasinin gereğidir."



AJANS URFA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER