1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin’in babası Arif Güran: Bu vahşi benim kızıma bir şey yaptı; medyada söylenenlerin hepsi yalan!

Narin’in babası Arif Güran: Bu vahşi benim kızıma bir şey yaptı; medyada söylenenlerin hepsi yalan!

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narin Güran cinayeti dosyasına ilişkin açıklamalarında Nevzat Bahtiyar‘ı işaret eden baba Arif Güran“Bu vahşi benim kızıma bir şey yaptı” sözleriyle PSA verisine dikkat çekti. Güran, süreç boyunca aileye yönelik dijital mecralardaki iddialara da tepki göstererek, “Medyada söylenenlerin hepsi yalan” dedi, “Ailemin yargılaması adliye koridorlarında olmadı. Sosyal medyada oldu” ifadelerini kullandı. Amca Salim Güran‘ın oğlu Devran Güran ise jandarmada işkence gördüklerini öne sürdü.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın köşesinde aktardığı görüşmede, Narin’in babası Arif Güran ile amca Salim Güran’ın oğlu Devran Güran, dosyaya ilişkin değerlendirmelerini ve iddialarını anlattı.

Arif Güran: Ailemin yargılaması sosyal medyada oldu

Arif Güran, dosyaya ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi“Çünkü olayı kararttılar, aileye yüklemeye çalıştılar. Ailemin yargılaması adliye koridorlarında olmadı. Sosyal medyada oldu.”

“Cinayet olayı Nevzo’nun ahırıdır”

Cinayetin nasıl işlendiğini düşündüğünü de doğrudan şu cümlelerle anlattı: “Kızım patikayı aşamadı. Nevzo, kızımı ahırda boğdu. Cinayet olayı Nevzo’nun ahırıdır.”

PSA vurgusu: “Bu kelimeyi söylediğim zaman ruhum gidiyor”

PSA verisine ilişkin konuşurken ise şu ifadeleri kullandı: “Bu kelimeyi söylediğim zaman ruhum gidiyor. Bu vahşi benim kızıma bir şey yaptı. Eğer PSA varsa bu vahşi benim kızıma bir şey yaptı. Benim kızımı kadın yaptılar ya!”

Yargıtay tepkisi: “Akıl tutulması”

Karara ilişkin itirazını da şu sözlerle aktardı: “Yargıtay’ın verdiği karar akıl tutulması. Nevzat diyor ki “İçeri girdim, kızı evden aldım.” Yargıtay diyor ki “Hayır içeri girmemiş.” Herkes senaryo çiziyor. Mahkemenin kararına mı inanayım? İstinafın verdiği şerhe mi inanayım? Yargıtay’ın senaryo üreterek verdiği karara mı inanayım? Kime inanayım? Nasıl inanayım?.”

Devran Güran: “Sekiz saat boyunca işkence yaptılar” iddiası

Devran Güran ise gözaltı sürecine ilişkin iddiasını şöyle anlattı: “Bekleme odasındaydım. Gelip beni aldı JASAT. E. Yarbay, isim de söyleyeceğim. “Annesinin yanına götürün” dedi. “Annen konuşmuyor” dedi. Yukarı götürdü, annemi gördüm. Dördü anneme yumrukla tekme vuruyor. Gözümün önünde. Beni yere yatırdılar, annemin gözü önünde bana vuruyorlar sopayla. Annem diyor “Oğluma vurmayın.” Diyorlar, “Söyleyeceksin.” Annem diyor “Vallahi bir şey bilmiyorum.” Kerpeteni ağzıma atıyor, annemin gözü önünde. Diyor ki “Konuşuyorsan konuş, konuşmuyorsan çocuğunun dişlerini çekeceğim.” Annem diyor “Bir şey bilmiyoruz.” Vuruyorlar, su döküyorlar. Sekiz saat boyunca işkence yaptılar.”

“Keşif istiyorum”

İsmail Saymaz, Arif Güran’ın iki hafta önce Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talepte bulunduğunu hatırlattı. Güran, “Ben keşif istiyorum. Çekirdek ailem yok oldu. Kızımın hakkı yerde kaldı. Kızımın hakkını istiyorum” dedi. Mahkemenin keşif talebini reddettiğini aktaran Saymaz, bilirkişi raporlarının sahayla uyuşup uyuşmadığının ancak böyle görülebileceğini belirterek, “Mahkemenin reddettiği keşfi ben yaptım. Narin Güran Davası için 18 Nisan’da Tavşantepe’ye gittik” ifadelerini kullandı.

Patika tartışması: “51 saniye” hesabına karşı “2 dakika 35 saniye”

Saymaz’ın aktardığına göre, dosyadaki zaman çizelgesinde Narin’in, camideki Kur’an kursundan kuzenleriyle 15.03’te çıktığı, yoldan yürüyerek Nevzat Bahtiyar’ın evinin altından geçtiği görüldü. Bahtiyar, 15.08’de amca Salim Güran’ı arayıp su kesintisini konuşuyor, avukatların değerlendirmesini de ekleyerek, bu aramanın “Narin’i alıkoymadan önce amcanın nerede olduğunu yoklamak” için yapılmış olabileceğini belirtti. Narin’in birkaç adım sonra ilkokul kamerasında göründüğünü, 15.11’de kuzenlerinden ayrılıp evine çıkacağı patikanın başına geldiğini de yazdı.

Saymaz, patikanın Bahtiyar’ın evinin bitişiğindeki patlıcan ekili bahçenin yaklaşık 10 metre yanından geçtiğini kaydetti. Narin kaybolduktan sonra cesedin bulunduğu tarihe kadar Bahtiyar’ın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmadığını, evinin aranmadığını, eşi-oğlu-gelini ve annesinin dinlenmediğini yazdı, dikkatin ise büyük ölçüde amca Salim’e yöneldiğini vurguladı. Ulusal Kriminal Büro (UKB) raporunda Narin’in patikayı aşıp ahırlar bölgesinde görüntü verdiğinin iddia edildiğini, bu raporun karara dayanak yapıldığını belirtti.

Buna karşı bilirkişi Tuncay Beşikçi’nin raporunda, UKB kabulü doğruysa patikanın 51 saniyede tırmanılması gerektiği hesabının yer aldığını yazdı. Kendi ölçümünü de ekledi: Yağmur altında patikanın başında kronometre tuttuğunu, Güran ailesi ve avukatlarla “hızlı denebilecek tempoda” tepeye çıkışın 2 dakika 35 saniye sürdüğünü not etti.

Narin’in babası Arif Güran: Bu vahşi benim kızıma bir şey yaptı; medyada söylenenlerin hepsi yalan!
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Siverek Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

SiverekHaber ile Haber Hakkında Sohbet

SiverekHaber ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir