Kategoriler

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

Dünyada ve Ülkemizde çeşitli etkinliklerle her yıl düzenli kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Siverek'te bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

   Dünyada ve Ülkemizde çeşitli etkinliklerle her yıl düzenli kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Siverek'te bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
      8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla Siverek'te kutulamalara erken başlanıldı. Kadın platformu üyeleri basın açıklaması düzenledi ardından ilçedeki çalışan kadınlar ziyaret edilerek gün dolayısıyla karanfil armağan edildi.
      Siverek KESK bileşenleri kadın platformu üyeleri Eğitim Sen Binasında yaptıkları Basın açıklamasıyla düzenledi.
      Basın açıklamasını okuyan Siverek eğitim sen şube başkanı Aynur Özbadem basın açıklamasında özetle şöyle dedi" Bizler erkek egemen toplumun, devletin yok saydığı, köleleştirdiği kadınlarız. Ailemizde, işyerimizde ve kendi toprağımızda ezildik, sömürüldük. Dilimiz, kimliğimiz yok sayıldı. Kadın kimliğimiz reddedildi. Bayan, kız, hanımefendi gibi kavramlarla kadını erkek egemen sistem içine hapseden; iffetli eş, fedakâr anne, hasta bakıcı haline getirildik. Görünmeyen ev içi emeğimizi pekiştirildi, aynı zamanda değersizleştirildi. Namus kavramını kadın cinselliği ile özdeş gören sistemde, bedenimiz, irademiz erkek egemen toplumun malı sayıldı. . Kendi topraklarımızda rehin yaşadık, zorunlu göçün ve kirli savaşın bedelini en ağır biz ödedik. . Tacizcilerimiz, tecavüzcülerimiz toplum ve devlet tarafından ödüllendirildi Bütün halkımızı 8 Mart haftasında yapacağımız etkinliklere davet ediyoruz" dedi.

      8 Mart Günü hafta boyunca yapılacak etkinlikler şöyle
1 Mart Cumartesi Karanfil Dağıtımı
Saat:13.30 Yer: Kanlıkuyu Meydanı

4 Mart Salı Kart Atma
Saat:12.00 Yer: PTT

8 Mart Cumartesi Şölen
Saat:12.00
Yer: Üçgen Park Atatürk Anıtı

9 Mart Pazar -Panel Konu: Örgütlü Kadınla Özgür Topluma Saat:13.00
Panelistler: Eren Keskin, Figen Yüksekdağ, Sevinç İzol Özipek
Yer: E.Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi

    Platform üyesi kadınlar basın açıklamasının ardından tekstil atölyelerinde çalışan kadınlar günün anısına karanfil dağıttılar.


Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
24 Kez Görüntülendi.
Siverek'te kamu çalışanlarına psikolojik destek eğitimi
SİVEREK
32 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Siverek OSB’de İncelemelerde Bulundu
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
SAVAŞ Başladı
SİVEREK
25 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB Atıksu Arıtma Tesisi İçin 44 Milyon yatırım
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Dikkat çeken zirve! Bakan Kurum, Mansur Yavaş ve iki CHP'li başkanla bir araya geldi:
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Trump,Yabancı Filmlere %100 Gümrük Vergisi Getiriyor
SİVEREK
98 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yangın
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Siverek’te Üstyapı Yenileme Çalışmaları Hız Kazandı
GÜNDEM
29 Kez Görüntülendi.
Evlenecek çiftlere bakanlıktan müjde geldi! İşte indirimli markaların listesi
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"