Kategoriler

BDP İlçe Teşkilatı Roboski İçin Yürüdü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde BDP Siverek ilçe teşkilatı 28 aralık 2011 yılında meydana gelen....

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde BDP Siverek ilçe teşkilatı 28 aralık 2011 yılında meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamının ikinci yıl dönümünde yürüyüş yaparak basın açıklaması düzenledi.

     İlçenin Cami kebir mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan yaklaşık bin kişi ilçenin Güzelkuyu meydanına yürüdü.
Sloganlar eşliğinde bir km yürüyen kalabalık yol üzerinde bulunan halk bankası önüne geldiğinde üzerinde Ayakkabı Kutusu Partisi yazılı ayakkabı kutularını Halk bankasına fırlatarak devam etti. Güzel kuyu meydanında toplanan BDP'liler adına Siverek ilçe Başkanı İbrahim Ayyıldız okuduğu basın açıklamasında şöyle dedi. 28 aralık 2011 günü Roboski'de Türk savaş uçaklarının bombardımanı ile 34 genç ve çocuk yaşamını yitirmiştir. 730 gün önce param parça olan bedenleri katırların et ve kemikleri ile birbirine karışmış, kendi vatandaşı oldukları devleti tarafından yaşamları sona erdirilmiştir. Roboski anaları her yerde kan ağlayarak adalet aramaktadır. Bu katliam Kürt halkına devletin yaklaşımını ortaya koymuştur, hükumet ailelere para ödemeye çalışarak olayı ört pas etmeye çalışsa da Kürt halkı ve aileleri hesap sormaya devam edecektir. Katliam bilinçli olarak aydınlatılmamış, oysa failleri belli bir katliamdır. Roboski katliamının sorumlusu AKP Hükumetidir" denildi. 

    Basın açıklaması sırasında sık sık slogan atan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.


Haber: Mehmet Sezgin
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
14 Kez Görüntülendi.
Siverek'te kamu çalışanlarına psikolojik destek eğitimi
SİVEREK
22 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Siverek OSB’de İncelemelerde Bulundu
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
SAVAŞ Başladı
SİVEREK
16 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB Atıksu Arıtma Tesisi İçin 44 Milyon yatırım
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Dikkat çeken zirve! Bakan Kurum, Mansur Yavaş ve iki CHP'li başkanla bir araya geldi:
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Trump,Yabancı Filmlere %100 Gümrük Vergisi Getiriyor
SİVEREK
93 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yangın
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Siverek’te Üstyapı Yenileme Çalışmaları Hız Kazandı
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Evlenecek çiftlere bakanlıktan müjde geldi! İşte indirimli markaların listesi
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"