Kategoriler

BUCAK: AKP Çözüm Sürecini Oyalama Sürecine Çevirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Partisinin Suruç'ta bulunan seçim bürosunun açılışına CHP'nin milletvekili adayları ile birlikte katılan Bucak Suruç'ta önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin dış politikasını eleştiren Bucak ayrıca barış sürecini bir oyalama taktiğine dönüştüren iktidarın barış sürecini beceremediğini belirterek şunları kaydetti. 

"Suruç'ta olmamız dolayısı ile hem Hükümete hem de Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyorum. Türkiye'nin şuanda içinde bulunduğu durum komşusu ile barışık olmayan, savaşı körükleyen bir oluşum bulunmakta. Az önce Suruç'a gelirken kampların önünden geçtik, Kobanili analarımız, bacılarımız ve aileler hepsi perişan olmuş durumda olduğunu gördüm. 

ÇÖZÜM SÜRECİ HER SEÇİM PİŞİRİLİP ÖNÜMÜZE KONUYOR


AKP şuana kadar barış süreci ile ilgili yaptığı görüşmelerde bir sonuca varamadı ve bunu siyasete malzeme yaparak geçtiğimiz dönem yapılan seçimde çok iyi bir oy aldı bu bölgeden. Fakat AKP'nin barış sürecinde samimi olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Bu barış sürecini sadece bir oyalama taktiği olarak görerek, seçimden seçime pişirip önümüze getiriyorlar ve oy avcılığı yapıyorlar. Madem bu konuda samimilerse barajı % 5'e alsınlar. Demokratik yollarla gelen siyasi temsilcilerle oturup barış süreci ile ilgili olumlu bir adım atsaydı, Anayasaya bir madde ekleseydi ama bugüne kadar bir yol alamadılar ve bir oyalama taktiği haline dönüştürdüler. 

CHP'NİN % 5 BARAJI SÖYLEMLERİ NET 

CHP'nin bu konuda net bir şekilde açıklandığı gibi % 5 barajı seçim bildirgemizde en önemli konudur. İnsan hak ve hürriyetlerinin temel göstergesi partimizin bildirgesinde % 5 barajıdır. Şuanda % 10 barajla idare edilen bir ülkedeyiz. HDP'nin mevcut siyasi arenada % 10 barajının altında kalması halinde Türkiye'nin içine düşeceği kaos 'un herkes farkında mı? Bu yüzden samimi değiller. Bunun için yapmamız gereken İnsan hak ve hürriyetlerinin egemen olduğu bu ülkede ancak barış süreci bununla başlar. Bu söylediklerim olmazsa barış süreci işlemez. Suruç'ta perişan olan Suriyeli ve Kobanili ailelerin günahı, vebali kimin boynuna soruyorum sizlere. Ülkemiz ve güzide şehrimiz Suruç'a barış inşallah CHP ile gelecektir" dedi. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 45 ilde nefes kesen FETÖ operasyonu!
SİVEREK
3 Kez Görüntülendi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz Ankara'da resmi törenle karşılandı
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Asla geri adım atmayacağız
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlayacak
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Sındırgı depreminin ardından çöken binalar görüntülendi
EĞİTİM
24 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem: İstanbul ve İzmir'de hissedildi
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
Eurofighter’lar, Türk hava sahasında F-16’lar tarafından karşılandı
SİVEREK
141 Kez Görüntülendi.
Siverek’te cami bahçesine gömülü bebek cesedi bulundu!
SİVEREK
118 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, kavşak müjdesini sosyal medya hesabından verdi
GÜNDEM
37 Kez Görüntülendi.
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı: İki sanığa 24 yıl hapis cezası