Kategoriler

CHP Milletvekili Adayı Bucak Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak Siverek'te görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Çelebi Otel'de bir araya gelen Bucak gazetecilerle 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili istişarede bulundu.

       Bazı gazetecilerin merkez sağdan, CHP gibi bir partiye geçişiniz ile ilgili vatandaşlarda bir şaşkınlık oluştu bu konuda sizin düşünceleriniz nedir sorusu üzerine Bucak şunları kaydetti. "Arkadaşlar bu konu ile ilgili daha önce CNN Türk'te katıldığım bir programda da belirtmiştim. Merkez sağın birleşmesi gereken yer CHP'dir dediğim zaman bazı haber kaynakları ''ilginç açıklama" diye haberi servis ettiler. Ancak biz fikirlerimizle birlikte CHP'ye geçtik. Demokratik siyaset yapacağımız tek parti CHP olduğu için şuanda CHP'den aday gösterildim. Demokrasinin gerekliliklerinin Türkiye siyasetinde sadece CHP'de olduğunu görmeniz mümkün. Kendi kabuğunu değiştiren CHP'de en bariz örnek Türkiye'de Milletvekili adaylarının % 85'i ön seçimlerle belirlendiği bir siyasi parti gösterebilir misiniz? Diğer partilerin listelerine bakın bazıları hariç diğer adaylar merkezin belirlediği adaylar"


ŞANLIURFA'YI KUCAKLAYAN LİSTE CHP'NİN LİSTESİDİR

      Bir gazetecinin Şanlıurfa'da açıklanan partilerin listeleri ile ilgili sorusuna ise Bucak şöyle cevap verdi. "Tabi her siyasi partinin adayına saygımız var, temennimiz bunun bir demokrasi şöleninde geçmesi ama AKP ve HDP listelerine baktığınız zaman mesela AKP listelerinde uygulanan teamül yoklamaları, STK oylamaları ve teşkilat değerlendirmeleri ile açıklanan aday listesine baktığınız zaman bir biri ile tamamen ters düşen ve merkezin belirlediği adaylarla bölgenin dokusunu bilmeyen Milletvekili aday listesi görüyoruz. Bu adayların Şanlıurfa'ya ne kadar yararı olacağını siz düşünün" dedi.

CHP'NİN EKONOMİK VAATLERi UÇUK DEĞİL

     CHP'nin açıkladığı seçim beyannamesinde emekliler ve diğer ekonomik vaatlerin imkansız olmadığını savunan Bucak şöyle devam etti. "Emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarılması, yılda iki ikramiye, çiftçiye mazotun 1.5 liraya verilmesi gibi her bir projenin maliyetinin ve kaynağının ne olduğu sorusuna ise, şöyle yanıt verdi:
      "Bu tartışmalara girmek istemiyorum. Onlar çok net olarak gösterilecektir. Ama ortalama ulusal geliri 800 milyar dolar olan bir ülke; yüzde 2-3'lük kısmını bu tür sosyal projeler, sosyal uygulamalar için ayıramıyorsa; dar gelirlinin soluk almasını sağlayacak mali uygulamalar için yaratamıyorsa, o devletin sosyalliği tartışmalıdır" dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
93 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
23 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
29 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Suriyeliler için destek sürecek mi?
SİVEREK
104 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
115 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
156 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir"