Kategoriler

Peygamber Sevdalıları Platformundan Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından, Siverek Cumhuriyet Meydanında, kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından, Siverek Cumhuriyet Meydanında, kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Havanın sağanak yağışlı ve soğuk olmasına rağmen Siverek halkı etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Bu yıl "Eşsiz önder Hz. Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinlikte sık sık peygamber efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi. İkra-Der tarafından mevlid alanında kurulan stant ile muhtaç aileler yararına kermes düzenlendi.
       Program Diyanet-Sen Siverek Başkanı Eyyüp Etüş tarafından okunan Kur'anı kerim ile başladı.

      Siverek İkra İlahi Grubu tarafından yapılan açılış konuşmasında etkinliğe katılanlar Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde selamlandı.


Program daha sonra Özlem Ajans Sanatçılarından Cahit ve Mus'ab tarafından okunan ilahi ve marşlarla devam etti. Okunan Kürtçe Mevlid-i Şerif'in ardından yapılan duyuruda Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi lanetlendi.
Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Celal Bozdaş 4 dilde etkinliğe katılanları selamlayarak konuşmasına başladı. Peygamber efendimizin insanlık için en güzel örnek olduğuna dikkat çeken Bozdaş, peygamber efendimizin örnek hayatından tablolar sundu.


Bu Aşk Soğuğa Aldırmıyor


Bozdaş, Muhammed aşkının meydanlarda kendini gösterdiğine dikkat çekerek, "Bu aşk soğuğa aldırmıyor, yağmura aldırmıyor, çünkü onun şefaatini Allah'tan talep ediyor. O öyle bir önderdi ki öyle bir rehberdi ki 1400 yıl kusur yıl sonra hiçbir eziyete aldırmadan onun ismini duyunca aşklara gelen, kendi nefsinden, evladından, annesinden, babasından her şeyinden üstün tutup, her şeyini ona ve onun davasına feda edebilen böyle tevhidi Müslümanların bulunduğu bir asır Elhamdülillah övülecek övülmeye layık görülecektir" dedi


Siverek İkra Tiyatro Grubu tarafından düzenlenmesi planlanan "Hz. Bilal Habeşi" tiyatrosu sağanak yağıştan dolayı iptal edildi. Program Din Bir-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş tarafından yapılan dua ile sona erdi.




Haber: Deniz Uğurlu
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 45 ilde nefes kesen FETÖ operasyonu!
SİVEREK
3 Kez Görüntülendi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz Ankara'da resmi törenle karşılandı
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Asla geri adım atmayacağız
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlayacak
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Sındırgı depreminin ardından çöken binalar görüntülendi
EĞİTİM
24 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem: İstanbul ve İzmir'de hissedildi
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Eurofighter’lar, Türk hava sahasında F-16’lar tarafından karşılandı
SİVEREK
138 Kez Görüntülendi.
Siverek’te cami bahçesine gömülü bebek cesedi bulundu!
SİVEREK
111 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, kavşak müjdesini sosyal medya hesabından verdi
GÜNDEM
36 Kez Görüntülendi.
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı: İki sanığa 24 yıl hapis cezası