Kategoriler

Siverek'li Kadınların Su Çilesi

Siverek'li Kadınların Su Çilesi...

ŞANLIURFA'nınSiverek  ilçesine bağlı 24 km uzaklıkta bulunan gürbüz mezrasında içmesuyu bulunmadığı için kadınlar 2 km uzaklıkta bulunan kuyulardan evlerineeşeklerle su taşıyorlar.


Kuyudan su taşıyan kadınların sırtlarına bağladıklarıbebekler ile kuyudan su taşımaya gitmesi dikkat çekti.


Mahallede 1 yıl öncesondaj çalışmasının yapıldığı ve 20 gün su verildikten kuruyan sondajınardından kadınların su çilesinin tekrar başladığına dikkat çeken mahalle  sakinlerinden Haydar Yüksekkaya yaptığıaçıklamada şöyle dedi. " 1 yıl önce mahallemizde sondaj vuruldu ve 20 günlük susevincimizin ardından sondajımız kurudu yetkilere defalarca dilekçe vermemizerağmen sorunumuz giderilmedi. 


40 yıldır kadınlarımız mahalle dışında bulunankuyulardan eşek ve atların sırtında köye su taşıyor su sorunumuzungiderilmesini istiyoruz" dedi. 


Sırtlarına bağladıkları küçük bebekleri ile 2 kmuzaklıkta bulunan kuyudan su çekmeye gelen kadınlar bebeklerimizle gelmekzorunda kalıyoruz, günlük 4 veya 5 kez kuyudan su götürmeye geliyoruz, banyo bulaşıktemizlik ve içme suyumuzu bu kuyulardan karşılıyoruz sırtımızda bebeklerle buyolu gelip gitmek çok zor  Başbakanımızasesleniyoruz mahallemize içme suyu istiyoruz" dediler. 


Haber : Mehmet SEZGİN

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
87 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
22 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
29 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Suriyeliler için destek sürecek mi?
SİVEREK
100 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
110 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
156 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir"