Kategoriler

Siverek'te Zaza Lehçesi Konferansı

Kürtçenin, Zazaki lehçesi konferans konusu oldu ....

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Faaliyet gösteren Kürt kültür merkezi derneği tarafından Dimilî (zazakî) lehçesi üzerine konferans düzenledi.

     İlçenin Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde Dimilî (zazakî) lehçesi üzerine düzenlenen konferans'ın Moderatörlüğünü Firuze Hoca'nın yaptığı konferansa konuşmacı olarak Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Malmisanij katıldı.

     Konferansta Kürt halkının farklı lehçelerinin olduğunu, bu lehçelerden en çok kurmanci lehçesinin kullanıldığı, Kürtlerin sosyal yapısıyla ilgili bilgide aktaran Malmisanij şunları kaydetti. "Darbelerden sonra Avrupa'da kurmançlar, dimililer olarak araştırmalar yaptık, araştırmalara göre dil evrenseldir, siyasi, dini veya mezhep olarak değil genel anlamda herkesin kullandığı lehçede isimler bölge bölge değişmektedir" dedi. 

      Yaklaşık 2 saat süren Konferansa boyunca birçok konu üzerinde değerlendirme yapan Malmisanij daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.


Haber: Lütfü Yalgı
Yorumlar

Zaza 3 Yıl Önce

bop projesi icin devsirilmis ve cevlerine 3, 5 kurus konulmus ac köpekler istedikleri kada biz zazalari kürt yapmaya calissinlar ancaq babayi alirlar. ölüsünü dirisini siktigiminin onursuz serefsiz yirtik don veledi zinalari ulen bir zazaya ha kürt yaftasi yapistirmissin ha onun anasina avradina küfretmissin arada zerre far yoktur. oruspu cocuklari sizi er gec sizleri tek tek ele gecirecegiz babalarinizda gelsin sizleri ellerimizden kurtarsinlar, medyada, politikada orduda ve nerede saklanirsaniz saklanin adim adim ensenizdeyiz inanin akliniz varsa intihar edin cünki verecgimiz cezalarin yaninda cehennem tatil köyü kalir

Daha Fazla Haber
SİYASET
1869 Kez Görüntülendi.
YSK, 1 il ve 7 ilçe için kararını verdi! Siverek seçim yenileme kararı iptal edildi!
SİYASET
1195 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iptal edilen seçimlerin ardından AK Parti’den açıklama
SİVEREK
1101 Kez Görüntülendi.
Siverek'te seçim yenilenecek
YAŞAM
429 Kez Görüntülendi.
İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı
SİYASET
614 Kez Görüntülendi.
İlk işi belediye önündeki beton blokları kaldırmak oldu
GÜNDEM
241 Kez Görüntülendi.
Bir sigara grubuna daha zam geldi
GÜNDEM
509 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak'tan bayram uyarısı: "Sevdiklerimize kavuşalım!"
GÜNDEM
773 Kez Görüntülendi.
Gülpınar'dan sosyal medya hamlesi!
GÜNDEM
960 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi
YAŞAM
710 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da 2 genç silahla vurulmuş halde bulundu