Kategoriler

Siyasetin Cilvesine Bak!

Şanlıurfa'nın siyaset sahnesinde yaklaşık yarım asır önce 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Adalet Partisinde siyaset yapan iki ünlü ismin çocukları da 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu

İkisinin babasının adı da aynı yıllar önce siyaset yaptıkları parti de aynı. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan Şanlıurfalı bu iki ismin adları da aynı olması dikkat çekiyor.


KAN KARDEŞİ GİBİYDİLER


Siyaset kaderleri aynı olan bu iki ismin yalnızca ilçeleri ayrı. İlçeleri ayrı olsa da onlar bir birleriyle kan kardeşler. Yörede hep bu yönleriyle bilinir. Bu iki isimden biri merhum Mehmet Aksoy ile yine rahmetli Mehmet Celal Bucak. İsimleri ve partileri aynı olan bu merhumların çocuklarının ismi de aynı Mehmet Fatih Aksoy ve Mehmet Fatih Bucak. Bu iki isimde bir birleriyle kan kardeşi gibiler.


BABALARININ KADERİ ÇOCUKLARININ ORTAK NOKTASI


Bozovalı Mehmet Aksoy 1976'yılında Adalet Partisinde siyaset yapan yörenin önemli bir ismi. Siverekli Mehmet Celal Bucak da aynı partide aynı yıllarda siyaset yapmış önemli bir isim. İkisi de 1976 yılları ve öncesinde Adalet Partisinden Şanlıurfa milletvekilliği yaptılar. Adnan Menderes'in partisi olan Demokrat Parti'nin devamı olan Adalet Partisi'nden vekil olan Mehmet Aksoy ve Mehmet Celal Bucak'ın ortak noktalarında Fatin Rüştü Zorlu bulunuyor. İkisi de çocuklarına Fatih ismini koydular.İkisi de İstanbul'un Fatih'i, Fatih Sultan Mehmet'ten etkilenerek çocuklarına Fatih ismini koyduğu öğrenildi.Mehmet Fatih Aksoy, Mehmet Fatih Bucak'tan yaklaşık 8 yaş küçük olsa da babalarının dostluğu ikisi arasında da aynı şekilde devam ediyor.


35 YIL SONRA BOZOVA'YA  MİLLETVEKİLLİĞİ VERİLİR Mİ?


O günün çocukları bu gün babaları gibi siyasete atıldı. 1978 doğumlu olan Mehmet Fatih Aksoy Ak Parti'den Milletvekili aday adayı oldu, 1968 doğumlu olan Mehmet Fatih Bucak da Bağımsız aday oldu. 7 Haziran'a kadar belki ikisinin de kaderi Ak Parti'de kesişebilir. Yada kaderleri ikisini de babaları gibi mecliste buluşturur. Vekillik hayalleri gerçekleşirse Bozaova'nın 35 yıl sonra bir vekili olur. Olmazsa da bu hayaller bir sonraki dönemlere kalır.


BU FOTOĞRAF HERŞEYİ ÖZETLİYOR


Bu siyah beyaz fotoğraf da 1976 yılının tozlu raflarından yansıyor. Merhum Mehmet Aksoy,  Mehmet Celal Bucak, Necmettin Cevheri, Seydo Kahraman,  M.Veysi  Bayuk  Süleyman Demirel  ile aynı fotoğraf karesinde olması bu kartografiyi tam anlamlıyla özetliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Ekrem İmamoğlu: Seçime giremezsem başka adayı desteklerim
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Hakan Fidan: YPG Suriye'de oyunbozan rolünde
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: Silahlarını teslim etsinler, terör bitsin
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
26 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi
SİVEREK
16 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı: Balıkesir için 1 ay önce uyardığı ortaya çıktı
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de yıkılan bina sabahın ilk ışıkları ile havadan görüntülendi