Kategoriler

Hdp'den Sokağa Çıkma Yasakları Protestosu

Hdp'den Sokağa Çıkma Yasakları Protestosu

ŞANLIURFA'nınSiverek ilçesinde HDP ilçe teşkilatı doğu ve güneydoğuda yaşanan sokağa çıkmayasaklarını protesto etmek için ilçenin kanlıkuyu meydanında toplanarak basınaçıklaması düzenledi. 


Meydanda toplanan yaklaşık 600 kişilik partili grupbasın  sloganlar eşliğinde basınaçıklaması düzenledi. 


Basın açıklamasını HDP ilçe başkanı İbrahim Ayyıldız yaptı.Ayyıldız şöyle dedi. " 7 Haziran genel seçim sonrası AKP bu sonuçları kabuletmeyerek yeni bir konsepti uygulamaya koymuştur, Temmuz ayı ortalarındabaşlayan süreç Kürt coğrafyasında kuralsız bir savaşın AKP tarafındanbaşlatılmasıyla ölümlere, yıkımlara halkın yerinden yurdundan olmasına vesonuçları sonradan daha ağır olacak sosyal patlamalara yol açmıştır. 


Bundan Biran önce vazgeçilip, 28 şubat 2015 tarihinde Dolmabahçedeki mutabakata dönmeliSayın Abdullah Öcalan' la müzakereler tekrar başlatılmalıdır. Bizler diyoruz kisokağa çıkma yasakları kaldırılsın, silahlar sussun, Sayın Abdullah Öcalanüzerindeki cetrit kaldırılsın müzakereler tekrar başlatılsın." Dedi.


 Yapılan basın açıklamasının ardından uzun süreslogan atan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. 


Basın açıklaması sırasındapolis ve çevik kuvvet ekipleri meydanın atrafında geniş güvenlik önlemlerialdı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Zincir marketlerde de satılan salamdan domuz eti çıktı! 60 yıldır sektördeler
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel: Eşim EYT'den emekli oldu
SİVEREK
16 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da beklenen yağmur başladı
SİVEREK
35 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak müjdeleri sosyal medyada hesabından duyurdu
SİVEREK
19 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak müjdeleri sosyal medyada hesabından duyurdu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Jandarmanın yeni paşası! Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da korkutan deprem
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
AK Parti'nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Rusya son 73 yılın en şiddetli depremini yaşadı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Rusya'nın doğusunda 8.8'lik deprem: Bir kasaba sular altında kaldı! OHAL ilan edildi