Kategoriler

İnşaat İşçilerinden Basın Açıklaması

Siverek'te bir grup inşaat işçisi sigortasız çalıştırıldıkları gerekçesi ile Lezgo'nun Parkında toplanarak basın açıklaması düzenlendi.

     Siverek'te bulunan inşaatlarda binlerce kişinin sigortasız çalıştırıldığını belirten işçiler muhasebecilerin adeta mütahitlerin taşeronu haline geldiklerini belirterek, inşaat işçileri yetkililerin bu konuda yapılan denetimlere önem vermesini istedi.

      İnşaat işçileri adına basın açıklamasını okuyan Abdurahman Arpacık şunları kaydetti. "Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bölge Milletvekilleri ve Siverek'te bulunan yetkili mercilere sesleniyoruz. Siverek'te çalışan binlerce işçi sigortasız çalıştırılmaktadır. Sigortası olan işçilerde kendi ceplerinden verdikleri paralarla sigortası yapılmaktadır. Adeta mütahitlerin taşeronu haline gelmiş olan muhasebeciler maalesef para karşılığı mütahitlere adam bularak sigorta yapılmaktadır. Sigortası yapılan bu kişiler ya köyde ya da başka şehirlerde yaşamaktadır. İnşaat ile alakası olmayan kişilere sipariş üzeri sigortası yapılan insanlar mevcutken yapılan denetimleri yetersiz veya hiç yapılmamaktadır. İnşaat işlerinde meydana gelen kazalarda yapılan incelemelerde ya yeni işe başlamış ya da orada bulunmamaktaydı diye bahaneler uyduran inşaat sahiplerinin inkarları ile hakkımız gasp edilmektedir.

       Bunların nedeni maalesef yapılmayan denetimler ve yapılan usulsüzlüklerden dolayı mütahit ve muhasebeciler istedikleri gibi at koşturmakta ve işçinin sırtındaki kamburu daha da büyütüp sermayelerini de o şekilde büyütmektedirler" dedi.



Haber: Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
69 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
15 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Suriyeliler için destek sürecek mi?
SİVEREK
85 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
152 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir"