Kategoriler

İnşaat İşçilerinden Basın Açıklaması

Siverek'te bir grup inşaat işçisi sigortasız çalıştırıldıkları gerekçesi ile Lezgo'nun Parkında toplanarak basın açıklaması düzenlendi.

     Siverek'te bulunan inşaatlarda binlerce kişinin sigortasız çalıştırıldığını belirten işçiler muhasebecilerin adeta mütahitlerin taşeronu haline geldiklerini belirterek, inşaat işçileri yetkililerin bu konuda yapılan denetimlere önem vermesini istedi.

      İnşaat işçileri adına basın açıklamasını okuyan Abdurahman Arpacık şunları kaydetti. "Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bölge Milletvekilleri ve Siverek'te bulunan yetkili mercilere sesleniyoruz. Siverek'te çalışan binlerce işçi sigortasız çalıştırılmaktadır. Sigortası olan işçilerde kendi ceplerinden verdikleri paralarla sigortası yapılmaktadır. Adeta mütahitlerin taşeronu haline gelmiş olan muhasebeciler maalesef para karşılığı mütahitlere adam bularak sigorta yapılmaktadır. Sigortası yapılan bu kişiler ya köyde ya da başka şehirlerde yaşamaktadır. İnşaat ile alakası olmayan kişilere sipariş üzeri sigortası yapılan insanlar mevcutken yapılan denetimleri yetersiz veya hiç yapılmamaktadır. İnşaat işlerinde meydana gelen kazalarda yapılan incelemelerde ya yeni işe başlamış ya da orada bulunmamaktaydı diye bahaneler uyduran inşaat sahiplerinin inkarları ile hakkımız gasp edilmektedir.

       Bunların nedeni maalesef yapılmayan denetimler ve yapılan usulsüzlüklerden dolayı mütahit ve muhasebeciler istedikleri gibi at koşturmakta ve işçinin sırtındaki kamburu daha da büyütüp sermayelerini de o şekilde büyütmektedirler" dedi.



Haber: Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Zincir marketlerde de satılan salamdan domuz eti çıktı! 60 yıldır sektördeler
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel: Eşim EYT'den emekli oldu
SİVEREK
14 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da beklenen yağmur başladı
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak müjdeleri sosyal medyada hesabından duyurdu
SİVEREK
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak müjdeleri sosyal medyada hesabından duyurdu
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Jandarmanın yeni paşası! Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da korkutan deprem
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
AK Parti'nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Rusya son 73 yılın en şiddetli depremini yaşadı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Rusya'nın doğusunda 8.8'lik deprem: Bir kasaba sular altında kaldı! OHAL ilan edildi