Kategoriler

Siverek Sevdası 2 Çıktı

Siverek Sevdası 2 Çıktı...

     Siverek'i İlYapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİLDER)  kurucusu ve fahri başkanı Koçali Aymaz "SiverekSevdası" kitabının ikinci cildini yayımladı.


    Aymaz, gazetecilere yaptığı açıklamada1926′ya kadar il idaresiyle yönetilen Siverek'in çıkarılan "Teşkilatı MülkiyeKanunu" ile Şanlıurfa'ya bağlandığını hatırlattı.


       Nüfus ve coğrafi yapıolarak birçok ilden büyük olan ilçenin tekrar il olması için çeşitlimücadeleler verdiklerini ancak sonuç alamadıklarının anlatan Aymaz, seslerinindaha iyi duyurabilmek amacıyla kaleme sarıldıklarını belirterek şöyle devam etti"  Söz konusu iki kitabında tüm gelirlerinin Siverek'i Vilayet Yapma veKalkındırma Derneği'ne bağışlıyoruz Siverek sevdası 2 Kitabımız birinci kitabındevamı konumunda olup tarihi belgeler ve tutanaklara dayanmakta bazı belgelerorijinal halleriyle kitapta yer almaktadır Kitap Siverek'in il olmamücadelesini anlatıyor. Ayrıca Siverek'in ekonomik, kültürel ve sosyal olarakgeri bırakıldığını belgelerle anlatan tarihi bir kitaptır. Kitaptababalarımızdan devraldığımız il mücadelesinin serüvenini aktarmaya çalıştıkmaddi imkânlarımız el verirse kitabın diğer ciltlerini de yayımlayacağızdoküman ve belgelerimiz hazır tek eksiğimiz ekonomik destek"


   Siverek Sevdası 2 Kitabın 384 sayfadan oluşuyor2 bin adet olarak piyasaya sürdüklerini kitapları  Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneği ileilçede ki kitapçılardan temin edileceği belirtildi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
​Siverek'ten Gazze'ye Gönül Köprüsü: Hedef 245 Bin TL ile Aşıldı
SİVEREK
25 Kez Görüntülendi.
Siverek Devlet Hastanesi'nde belirsizlik sona erdi: Yeni başhekim göreve başladı
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Siverek'te kirvelik geleneği
SİVEREK
37 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK UYARISI DİKKAT!
SİVEREK
38 Kez Görüntülendi.
Karacadağ'da yoğun kar yağışı ve sis etkili oluyor
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Elektrik denetiminden gizli kripto üretim tesisi çıktı
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Yılların kavşak sorunu çözüldü: Sanayi esnafından teşekkür
SİVEREK
130 Kez Görüntülendi.
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı
SİVEREK
31 Kez Görüntülendi.
Bucak'tan Toprak Mahsulleri Ofisi müjdesi
SİVEREK
18 Kez Görüntülendi.
İstanbullu Gruptan Siverekli Öğrencilere Yerli Malı Desteği