Kategoriler

Siverek'te İlk Engelli Okulu Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçenin bağlar mahallesinde yeni yapılan okul sömestr tatili sonrası ilk ders zilini çalacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçenin bağlar mahallesinde yeni yapılan okul sömestr tatili sonrası ilk ders zilini çalacak. Siverek'te engelli ve otizmli çocukların gidebileceği ilk devlet okulu olma özelliğini taşıyor.

        Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim Halil Özer şunları kaydetti. ''22.09.2014 tarihinde açılış onayı verilen okulumuz, eğitim ve öğretim için gerekli olan malzemenin temin edilmesiyle birlikte 26.01.2015 tarihi itibariyle öğrenci kayıtlarına başlamıştır. Okulumuzda şu an 1 müdür,2 müdür yardımcısı ve 12 özel eğitim öğretmeni görev yapmaktadır. Şubat-2015 de yapılacak olan atamalarla birlikte öğretmen sayısının 30'u bulması beklenmektedir.

  
       Okulumuzda Orta ve Ağır Derecede Zihinsel Geriliği olan öğrencilere hizmet verilmektedir. Okulumuzda şu an 12 sınıf, 1 anasınıfı,1 otistik sınıfı ve 2 atölye bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda tek seferde 60 kişinin yemek yiyebileceği bir yemekhane, 1 mutfak,1 revir, 1 Fizyoterapi odası ve çok amaçlı salonumuz bulunmaktadır. Okulumuza kayıt yapan öğrenciler ücretsiz taşıma ve ücretsiz öğle yemeği ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanacaktır'' dedi.


      Okulumuza müracaat etmek için gerekli bilgiler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.




Öğrenci Kayıt bölgesi Taşımalı eğitim yapılacağından dolayı sadece ilçe merkezinde ikamet eden öğrencilerin kaydı yapılacaktır.

Kayıt İçin İstenen Evraklar

1.Öğrenciye ait 4 adet vesikalık fotoğraf
2.Öğrenci ve velinin 1 adet kimlik fotokopisi
3.RAM tarafından verilmiş olan Resmi Tedbir (Yönlendirme) Raporu

Anasınıfı İçin 1. 2.ve 3.Kademe İçin Otistik Sınıfı İçin


      Kayıt Yaşı 37 aydan gün alan ve 69 ayını doldurmayan çocuklar 70 aydan gün almış ve 23 yaşından gün almamış olmak 37 aydan gün almış ve 23 yaşından gün almamış olmak

Kayıt İçin Gereken Özür Durumu Bütün kademeler için Orta ve Ağır Derecede Mental Retardasyon
Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
9 Kez Görüntülendi.
Milli Eğitim Bakanı Tekin Şanlıurfa'da!
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
TBMM'de 6 Şubat depremleri için özel oturum! Tüm mesai 11 ile ayrıldı
YAŞAM
11 Kez Görüntülendi.
DEDAŞ duyurdu! Yarın elektrik kesintisi yaşanacak
YAŞAM
7 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da sağanak yağış başlıyor! 3 gün...
GÜNDEM
Vali Şıldak duyurdu: Şanlıurfa’nın kültürel hazineleri belgelendi
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
Bahçeli'den Öcalan, Demirtaş ve Ahmet Türk açıklaması! "Kararımız net!"
GÜNDEM
57 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da yüz binlerce öğrenciye büyük şok! Planlar altüst oldu
GÜNDEM
99 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’nın ilçe sayısı 15 mi olacak? İlçe adayı mahalleler belli oldu!
GÜNDEM
80 Kez Görüntülendi.
DEDAŞ’tan Şanlıurfa’ya uyarı! Saatler sürecek elektrik kesintisi aralarında Siverek'te var
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da MLKP terör örgütüne yönelik dev operasyon: 96 gözaltı