Kategoriler

Siverek'te Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor

Siverek'in Karacadağ bölgesinde gün içinde etkili olan kar yağışı nedeni ile kırsalda birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Siverek'in Karacadağ bölgesinde gün içinde etkili olan kar yağışı nedeni ile kırsalda birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

        Akşam saatlerinde Karacadağ bölgesinde kapanan yolların açılması için çalışma başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri aynı zamanda yolda mahsur kalan okul servislerinin de yardımına koştu. Kar ve tipi nedeni ile yolda kalan okul servislerinin bazılarının öğrencileri yürüyerek veya traktörle köye ulaştırılırken okul servislerini köye ulaştırmak Fen İşleri ekiplerine kaldı.

Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor

        Siverek'te taşımalı eğitim özellikle kış aylarında daha çetin geçerken bazı okul servislerinin yönetmelik gereği uyulması gereken kurallara uymadıkları gözlendi. Okul taşıtı şeritleri olmayan servislerde herhangi bir uyarı levhası bulunmazken özellikle öğrenciler karga tulumba taşınıyor. Yoğun kar yağışının olduğu Karacadağ bölgesinde birçok aracın kar lastikleri bile bulunmazken yolda kalan servislerin hiçbirinde kar zinciri olmaması dikkat çekti.


Öğretmenler Denetleyemiyor


        Okul servislerinin denetimleri okullarda bulunan idareci veya öğretmenlere bırakılmışken, öğretmenler servisleri denetleyememekten yana dert yanıyor. Özellikle yükümlülükleri yerine getirmedikleri için uyarılan servis şoförlerinin tehditlerine maruz kalan öğretmenler ve idareciler sonunda ihaleyi alan bazı mütahitlerin kendi istedikleri gibi davrandıklarını ve bu durum karşısında Milli Eğitim Müdürlüğünün herhangi bir yaptırımının olmamasından kaynaklandığını belirten öğretmenler her defasında Okul Servis şoförleri ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.



Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Ekrem İmamoğlu: Seçime giremezsem başka adayı desteklerim
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Hakan Fidan: YPG Suriye'de oyunbozan rolünde
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: Silahlarını teslim etsinler, terör bitsin
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
24 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi
SİVEREK
14 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı: Balıkesir için 1 ay önce uyardığı ortaya çıktı
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de yıkılan bina sabahın ilk ışıkları ile havadan görüntülendi
SİVEREK
13 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem