Kategoriler

Siverek'te İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi

İyilikte yarışan sınıflar Her sınıfta bir yetim kardeşim var" projesi Siverek ilçesinde start aldı.

    İnsani yardım vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle İlk, orta Okul ve liselerde uygulanacak olan Türkiye genelinde başlatılan "İyilikte yarışan sınıflar Her sınıfta bir yetim kardeşim var" projesi Siverek ilçesinde start aldı.

     Projeye destek veren Siverek Yardımlaşma Derneği(SİYAR- DER) ile Eğitim - Bir- Sen sendikası ilçede bulunan ilk, orta ve liselerde projenin tanıtım çalışması yaparak sınıflara bağış kumbaraları tanıtım dergileri ile afişler bırakarak her sınıfı bir yetime kardeş yaptılar.

     Projeyi önce öğretmenlere sonrada sınıflara girip öğrencilere anlattıkların belirten Siverek Eğitim Sen şube başkanı Fikret Alsanparçası projeyle ilgili şunları kaydetti.  "İHH ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan projede amaç insanlar arasında ki sosyal yardımlaşma duygusunu pekiştirip sor durumda olan çocuklara sahip çıkmaktır. Her sınıfa bırakılacak bir kumbara aracılığıyla toplanacak olan paralar o sınıfın belirleyeceği bir yetim kardeşlerine destek olarak aktarılacak sınıflar yetim kardeşlerini dünyanın her ülkesinden seçebilecekler İHH yetimlerin buluşmasına, yardımlaşmasına aracı olacak bizde bu insani projeye sendika olarak destek veriyoruz" dedi. 


Haber: Lütfü Yalgı
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı: İki sanığa 24 yıl hapis cezası
SİVEREK
45 Kez Görüntülendi.
Sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı!
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Siverekli tarım işçileri arasında kavga çıktı!
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
50 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
57 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
82 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!