Kategoriler

Yeni Kapı Tiyatro Grubu Siverek'te

Siverek Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)'in katkılarıyla İzmir Yeni Kapı...

     Siverek Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)'in katkılarıyla İzmir Yeni Kapı Tiyatro Grubu Siverek'te İsyan adlı tiyatro oyununu sahneledi.
İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi konferans salonunda sahnelenen "İsyan" adlı tiyatro oyunu tiyatro sevenlerin beğenisine sunuldu. 


      Eğitim sen şube başkanı Abdulkadir Kak sahnelenen oyunun 7 Ülkede ve birçok şehirde sahnelendiğini sendika olarak oyunu Siverek'te tiyatro severlerin izlenmesini sağladığını belirterek oyun hakkında şu bilgileri verdi. "Peter Weiss'in yazdığı, Can Yücel'in ise Türkçe'ye Saloz'un Mavalı olarak çevirdiği oyun, Orçun Masatçı yönetmenliğiyle İzmir Yenikapı Tiyatrosu tarafından sahnelendi oyunun konusu ise Portekiz'in Angola'yı sömürmesini ve Angola'nın bağımsızlık mücadelesini, bölümler halinde, zaman zaman güldürerek zaman zaman hüzünlendirerek  sahnelendi. Tiyatro ekibine sendika olarak teşekkür ediyoruz" dedi. 



Haber: Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Forbes, dünyanın en zenginleri listesini açıkladı
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
İsrail: Gazze'de işgalin ilk aşaması başladı
SPOR
28 Kez Görüntülendi.
A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu
SİVEREK
44 Kez Görüntülendi.
Siverek’te Gençlik ve Spor Kampüsü Hizmete Açılıyor
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
YSK tercih sonuçları açıklandı: 179 öğrenci eksi netle üniversiteli oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
BM’den Gazze çağrısı: 45 bin çocuk tehlikede
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
MKE Eski Başkanı İsmet Sayhan tutuklandı
SİVEREK
25 Kez Görüntülendi.
Memur-Sen: Toplu sözleşme süreci bitse bile mücadelemiz bitmeyecek
GÜNDEM
169 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında