Büyük sınav öncesi birebir şartlarda prova yaptılar

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Seçkin VİP Eğitim Kurumunun düzenlediği sınav simülasyonu ilgi gördü.

Büyük sınav öncesi birebir şartlarda prova yaptılar

Seçkin VİP Eğitim Kurumları, öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, hem tecrübe hem de gerçeği aratmayacak bir deneyim fırsatı sundu. Dershane, YKS'ye iki hafta kala, aynı gün aynı saatte binlerce öğrencinin hayali olan  Üniversite, gerçeğinden farksız bir deneme sınavı uyguladı. Ahmet Koyuncu  Anadolu Lisesi'nde  binlerce öğrencinin ter döktüğü sınavda öğrenciler,yapılan prova'da bulunmanın heyecanını da yaşadı.


Dershane yöneticilerinin bilgilendirmesiyle öğrenci ve aileleri, gerçek YKS'ye girecekmiş gibi sınav yerlerine sabah saatlerinde hareket etti. 

ÖSYM'nin sınav kurallarının aynen uygulandığı sınavda, bina girişinde üst araması yapıldı. Öğrenciler, giriş kartı ve kimlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Yasak olan cep telefonu, küpe, yüzük, bilezik, saat, bozuk para, müsvedde kağıt gibi materyallere izin verilmedi.

Öğrenciler için kalem, silgi, kalem traş ve şekerden oluşan sınav seti masalarda hazır bulunduruldu. Deneme kitapçıkları, öğrencinin ismine düzenlenmiş sınav kağıtları, gözetmenlik sistemi gerçeğini aratmayacak şekilde planlandı. Gözetmenlerin kuralları hatırlatmasından sonra sınav başladı. Sınava geç kalan kimi öğrenciler ise panik yaptı. Veliler, adeta gerçek bir sınav gibi heyecanlandıklarını belirtirken, "Çocuklarımızın prova bile olsa iyi bir sonuç almasını diliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, 11:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Merve Tüysüz
Merve Tüysüz - 2 yıl Önce

Yazdıklarınızın yüzde kaçı doğru?

SIRADAKİ HABER