Gönüllü öğretmenlerden deprem bölgesine psiko-sosyal destek

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan bir grup gönüllü öğretmen Adıyaman’da "Proteo Psikososyal Destek Çadırı" kurdu.

Gönüllü öğretmenlerden deprem bölgesine psiko-sosyal destek

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremden etkilenen Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki çocuklar için gönüllü öğretmenler kolları sıvadı.

Yetkililerle görüşen gönüllü öğretmenler, çadır kurulumu için uygun yeri ayarlayarak çocuklarla bir araya geldi.

Çadırın açılışına Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli katıldı.

Gönüllü öğretmenlerden Esra Ayyıldız yaptığı açıklamada, “Siverek Belediyesi bize çadır, çeşitli STK ve hayırsever vatandaşlarda malzeme desteğinde bulundu. Biz çadırımızın ismini Proteo koyduk çünkü arama kurtarma çalışmalarında vefat eden Meksikalı köpekten etkilendik. Çadırımızda öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği her şey mevcut. Gönüllü öğretmenler olarak tüm öğrencilerin gönlüne dokunana dek sahada çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Öğretmenlerden Yunus Baylan ise amaçlarının depremin açtığı yaraları sarmak olduğunu ifade ederek, “Hepimiz depremden etkilendik ancak çocuklar daha fazla etkilendi. Biz de bu noktada ne yapabiliriz diye düşünürken bu proje aklımıza geldi. Bu projeyle birçok çocuğun normal yaşama dönmesine, az da olsa depremin etkisinden kurtulacağını ümit ediyorum.” dedi.

Gönüllü öğretmenler, hayatın normale döneceği güne kadar öğrencilerle birlikte vakit geçireceklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER