Mezun olduğu okulda imza günü düzenledi

Nobel ödülü Marie Curie adına basılan 850 kitap Siverek Atatürk İlkokulunda öğrencilerine dağıtıldı. Dağıtımda imza günü düzenleyen kitap yazarı Ülkü Hazman Hür, yıllar önce mezun olduğu okulundaki öğrencilerin “dünyayı değiştirmesi” için Marie Curie’i rol model almaları için bu etkinliği düzenlediğini söyledi.

Tarihe fizik, radyasyon ve kimya alanında yaptığı çalışmalarla damga vuran Polonyalı iki Nobel ödüllü  Marie Curie adına 24 derslik 850 öğrencisi bulunan Siverek Atatürk İlkokulu’nda imza günü düzenlendi. Bir dönem babasının müdürlük yaptığı okuldan mezun olan kitap yazarı Ülkü Hazman Hür, Siverek’te eğitim gören özellikle kız öğrencilerine rol model olarak Marie Curie anlamaları için yazdığı kitaptan 850’sini öğrencilere imzalayarak dağıttı.

Yıllar önce mezun olduğu okulun 1-B sınıfındaki sırasında oturmanın duygusunu yaşayan Hür, bölgedeki kız çocuklarına imkan verilmesi durumunda çok büyük işler yapacak potansiyelle sahip olduklarını söyledi.

Hür ve ekibi, okulda çocuklar tarafından alkışlarla karşılanırken, kadın yazar Hür giydiği Marie Curie kostümüyle büyük beğeni topladı.

Siverek’te öğrencilerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Hür, şunları söyledi:

“Hepimiz biliyoruz ki özellikle bazı bölgelerdeki çocuklar okullarını bitiremeden mevsimlik işçi olarak çalışmak zorunda kalıyor, yetersiz koşullarda yaşıyor, bedeninden ağır işlerde ve yaşından büyük sorumlulukların altına dayatma ile sokuluyor. Hatta imkansızlıklarla ‘beslenecek bir boğaz eksilsin’ mantığıyla erkenden evlendiriliyor. Hayatını değiştirmesi gündeme bile gelemiyor. Eğitim ve sağlıklı gelişimde fırsat eşitsizliklerinin altında örseleniyorlar.”

HÜR: BU ÇOCUKLARA FIRSAT VERİLMELİDİR

Çocuklara gerekli fırsat ve imkanların verilmesi gerektiğini ifade eden Ülkü Hazman Hür, “Bu çocuklarımızın arasında sanatta, bilimde, edebiyatta, sosyallikte inanılmaz yetenekler parlamalarına fırsat verilmeden görünmez oluyorlar. Yazdığım bu kitabım, başarı hikayesi çocuklara ve yetişkinlere dayatılanlardan farklı yollar çizmeleri için ilham versin istiyorum. Her sayfasında cesaret ve tutku yatan bu kitap, hayal gücünü harekete geçirerek çocukların potansiyellerini ‘ben de yapabilirimi’ keşfetmelerine yardımcı olsun” dedi.

AJAN URFA

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2023, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER