Siverek'te Kreş ve Bakımevlerine Denetim!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren kreş ve Gündüz bakım evlerinde koronavirus denetimleri yapıldı.

Siverek'te Kreş ve Bakımevlerine Denetim!

Şanlıurfa valisi Abdullah Erin Başkanlığında toplanan ve  İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 190 nolu kararına göre yüzyüze eğitimin devam edeceği  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devam etmesi kararı alınan kreşlerde denetim gerçekleştirildi. Siverek'te bulunan kreşlere yönelik yapılan denetimlere Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, İl Müdür Yardımcısı Neval Demir, Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Ülgen katıldı.
Kreş ve gündüz bakım evlerini tek tek gezen İl Müdürü Hasan Bilici, sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda uyarılarda bulunarak eğitimin başarılı bir şekilde uygulanması için alınacak tedbirler hakkında yetkililerle istişarelerde bulundu.
Denetimlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Bilici şunları kaydetti. "Bilindiği üzere pandemi dolayısıyla çalışan Annelerimizin yükünü hafifletmek ve onlara destek olmak için kreşlerimiz faaliyetlerini sürdürmektedir. Her anlamda aile ve çocuklarımızın sağlığı açısından her türlü tedbirleri sıkı bir şekilde almalıyız, özellikle sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda kurumlar olarak hassasiyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürerek bu salgını tedbirli bir şekilde atlatmamız için bakanlığımızın açıkladığı kurallara uymalıyız"dedi.
İl Müdürü Bilici, denetimlerin ardından Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne geçerek ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER