TÜGVA İlçe Başkanı Lale'den Öğretmenler Günü mesajı

Türkiye Gençlik Vakfı Siverek ilçe başkanı Ramazan Lale, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TÜGVA İlçe Başkanı Lale'den Öğretmenler Günü mesajı

Öğretmenliğin her şeyden önce büyük bir fedakarlığın adı olduğuna değinen Lale, "Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." dedi.

Ülkenin her köşesinde fiziki şartları ne olursa olsun fedakarca çalışan binlerce öğretmen olduğunu aktaran Lale, "Henüz evlenmeden onlarca çocuğu bağrına basan ve bu çocukların anne babası olan bireylerdir öğretmenlerimiz. Öğretmen, sınıfındaki çocuklarının yüzünü yıkayıp silmekten, saçını taramaktan; bunun yanında sınıfın sobasını yakmaktan, sınıfını boyamaktan gocunmayan mütevazı bir kişidir. Öğretmenlik, insanları karanlıktan aydınlığa, cehaletten ışığa ulaştıran peygamberlerin mesleğidir. Milletlerini yükselten ve yücelten liderlerin mesleğidir." diye konuştu.

Lale, mesajının devamında, "Öğretmenlik onurlu ve gururlu bir mesleğin adıdır. Ülkelerin devlet başkanlarından bakanlarına tüm idarecilerini; bilim insanlarından iş insanlarına kadar herkesi yetiştiren çok kıymetli insanlardır öğretmenler. Öğretmenlik sorumluluğu çok yüksek bir meslektir. Öğrenciler öğretmenlerini sadece bir anne baba gibi görmez, onları rol model olarak görürler, bundan dolayı öğretmenlerinin yaptıklarını doğrudan taklit eder, öğretmenlerinin her söylediğini doğru kabul ederler. Dolayısıyla öğretmen, hem okuldaki tutum ve davranışlarına hem de okul dışındaki tutum ve davranışlarına dikkat etmelidir. Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum; hayatta olup da emekli olan veya görevine devam eden tüm öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER