AFAD ‘Girmeyin’ diyerek uyardı!

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş bölgesinde yaşanan artçı sarsıntıların devam edeceğini belirterek, “Bir bölümü 6 ve üzerine çıkabilir" dedi. Tatar, vatandaşlara hasarlı binalara girilmemesi uyarısında da bulundu.

AFAD ‘Girmeyin’ diyerek uyardı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFADDeprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında; Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Artçı sarsıntıların bir bölümünün 6 ve üzerine çıkabileceğini belirten Tatar, şunları söyledi:

“Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti. Şu anda 6 bin 40'a ulaştı. 3-4 arası büyüklükte olanlar bin 628, 4-5 arası 436, 5-6 arası 40 adet olarak ölçüldü. Bir adet de 6 üzerinde sarsıntı var. 5-6 arası 40 adet artçı sarsıntı, son 4 ayda yaşadığımız İzmir ve düzce merkezi büyüklüğündeki depremlere karşılık geliyor. Dün de yine Göksun merkezli 5.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi.”

UYARI YAPTI

“Artçı sarsıntılar daha uzun bir süre devam edecek” diyen Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu artçılar 5 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor. Sosyal medyada sıkça paylaşılan görüntülerden birindeki gökyüzünde şimşek çakması olağan görüntülerdir. Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER