Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da
Şanlıurfalıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, "Rabbim sizin bereketli topraklarınızı, cömert, mert kardeşliğinizi korusun ey Şanlıurfa. Bugün bir kez daha Hz. Musa'yı, Hz. Yakup'u, Hz. Eyüb'ü rahmetle anıyorum. Şanlıurfalı Mehmet Akif İnan'ı da rahmetle anıyorum. Ölümünden sonra Urfa'ya gömülen ve CHP zihniyeti tarafından buradan alınarak bilinmeyen bir yere götürülen Said-i Nursi'yi de rahmetle anıyoruz" dedi.

      Şanlıurfa'nın yerel seçimlerde kendilerine gösterdiği destekten dolayı teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi önümüzde 10 Ağustos var. Türkiye Cumhuriyet'inin 12. Cumhurbaşkanı'nı seçmeye gideceğiz. Sandığa gidiyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz. Maşallah, Şanlıurfa kararını vermiş, cumhuru reisini seçmiş durumda. Ancak Şanlıurfa'dan birincilik bekliyorum. Birincilik için uğraşan diğer illerimiz de var. Şanlıurfa'dan CHP'ye MHP'ye çatısı akan partilere oy çıkmayacak" diye sözlerini sürdürdü.

''HDP, DOĞU VE GÜNEYDOĞUNUN CHP Sİ OLMAK İSTİYOR''


Başbakan Erdoğan, "Cumhrbaşkanlığı adayları belirlenirken HDP'nin şimdiki adayı gidip CHP'yle pazarlık yapıyor. Bunu da kendisi itiraf ediyor. "Rıza Tülmen aday gösterilseydi kendileriyle ortak hareket edecektik" diyor. CHP demek dikta yönetimi, inkar yönetimi, asimilasyon, yasak, yolsuzluk, ezanı Türkçe okutmak, kuranı yasaklamak, bütün manevi ve milli değerleri yok saymak demek. CHP demek her türlü farklılıkları yok saymak demek" dedi.

HDP'YE DE CHP'YE DE MHP'YE DE OY VERENLERİN BİZİ DESYEKLEYECEK


HDP, MHP ve CHP'nin ittifak arayışlarını eleştiren Erdoğan, "Bunlarda her çeşit var. İşte bu yüzden bu partilere oy veren kardeşlerimizin de bizlere destek vereceklerine inanıyorum. Önceki gün İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı vizyon belgemizi açıkladık. Salonda Türkiye'nin tüm renkleri vardı. 12 yıl yaptığımızın daha fazlasını yapacak. Refah seviyesini daha da yükselteceğiz. Biz Türküyle, Kürdüyle, Boşnağıyla biriz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte Türkiye'yiz. Zira biz "yaratılanı yaradan da ötürü seviyoruz." Biz kimseyi parasından renginden ötürü sevmiyoruz. Allah için seviyoruz. Bu yola böyle çıktık inşallah böyle devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin tüm ırklara, dinlere ve dillere saygı duyduğunu belirten Erdoğan, "Yiyecek ekmek yoktu bunlar gitti ezanla uğraştılar. Şanlıurfalı Şivan Perwer'in yıllarca ülkesine dönmesini yasakladıklar. Toplumsal barışı ve kardeşliği engellediler. Başörtülü de imam hatipli de insan. Sınava eşit girecek istediği okulda okuyacak dedik. Kürt de Çerkez de insan, suni de şii de insan inancının gereğini yapacak dedi. Benim kızlarım da burada okuyamadı. Kızlarımı Amerika'ya gönderdim. Şuna bak Öz yurdunda garipsin öz yurdunda parya. İşte buyurun şimdi devlet dairelerinde başörtülüsü de var başı açığı da. Ne oldu ülke bölündü mü? Siverek'teki okula Ahmet Arif ismini verdik. Ülke bölündü mü? Tam tersine daha da güçlendik. İşte bitbuçuk yıl geçti. Artık dağlarımızdan acı haber gelmiyor. Tabi anneleri ağlatmak isteyenler var. Ama anneler artık eski anneler değil. İşte Diyarbakır'da anneler artık itiraz ediyor, "Bizim çocuklarımızı elimizden alamazsınız" diye anneler yüreklerini ortaya koyuyor. HDP'den ses var mı? Hani demokrasiydi? Bu insanları dağa götürerek mi demokrasi olacak? Kardeşlerim bu insanlar işte böyle! Benim Kürt kardeşlerime gözyaşından başka ne verdiniz?" diye konuştu.


Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Başbakan Erdoğan'a destek veren sanatçılara saldırılmasına sert çıkan Başbakan Erdoğan, "Bunlar Nazım Hikmeti Rusya'ya sürgün eden CHP'ye ses çıkaramazlar" dedi.

Erdoğan, "Bir zamanlar Ahmet Kaya var. Ahmet Kaya'ya bunlar ellerinde tabak, çatal ne varsa fırlattı. O Ahmet Kaya yurttan kaçırıldı. Ondan sonra o Ahmet Kaya Fransa'da öldü. O Ahmet Kaya ki ben cezaevine giderken o da uğurlamaya gelmişti. Demokratik, insancıl biriydi" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ekonomik ve demokratik açıdan gelişmeler yaşandığını hatırlatan Erdoğan 10 Ağustos'da sandığa gidilmesini istedi.

Seçim sandığına sahip çıkılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, " Pensilvanya şebekesiyle mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Çocuklarınızı bunların okullarından aldınız mı? Çocuklarınızı İmam Hatiplere, özel okullara gönderin. Artık bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Bu işi yarım bırakmayacağız. Unutmayın bu Pensilvanya Said'i Nursi'nin ölüsüne de dirisine de rahat vermeyen CHP ile işbirliği yaptı. Bunlar HDP'yle işbirliği yaptı. Bunlar 10 Ağustos'ta bir kez daha cevaplarını alacaklar İnşallah. Çetelerle mücadelemiz devam ediyor. Bu paralel çetenin de sonunu getirereceğiz, İnşallah" dedi.

URFA'YA 20 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Çözüm sürecinin kesintisiz olarak devam edeceğini açıklayan Erdoğan, " Şanlıurfa'nın benim yanında ayrı bir yeri var. Belediye bizde olsun veya olmasın. 12 yıldan bu yana Şanlıurfa'nın gelişimi için her türlü projeyi yakından takip etti. Şanlıurfa'ya tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştirdik. Bakınız 12 yılda Şanlıurfa'ya 20 katrilyon yatırım yaptık. Şanlurfa bizde farklı bir yerde. Onu ayrı bir yere koyduk. Şanlıurfa bizim için bir çekim alanı. GAP'ta önemli bir adım attık. Suruç Ovası'na su getiren tünelin açılışını biz yaptık" dedi.

URFA'YA HIZLI TREN MÜJDESİ

Şanlıurfa'ya hızlı tren getiriyoruz. Şanlıurfa'yı Eskişehir, Konya, ve Adana'ya bağlıyoruz. Bu arada Şanlıurfa'ya 1700 yataklı bir hastane kazandırmak için çalışıyoruz.

Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürlüğü döneminde yaşananları anlatan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, " Bu adamdan bu ülkeye bir şey olmaz. Biz şimdi hastanelerimizi ne hale getirdik. Hastane denince akla hijyen gelir. Ama bu Kılıçdaroğlu kendisi hijyen değil. Yakında yeni hastanelerimizin yapımına başlıyoruz. 200 yataklı Balıklıgöl, Ceylanpınar ve Eyyübiye Hastanemizin proje ve yapımını sürdürüyoruz" diye sözlerini sürdürdü.

ŞANLIURFA'YA 200 BİN KİŞİLİK MİTİNG MEYDANI SÖZÜ

Şanlıurfa'ya büyük bir mitin alanı yapmamız lazım diyen Başbakan Erdoğan, "Eğer bu alanda olacaksa buralarda bir düzenleme yapılması lazım. Belediye başkanımızın bunu yapabileceğine inanıyorum. En az 150 bin 200 bin kişilik bir miting alanı için sözünü aldık. Eğer Cumhurbaşkanı seçilirsen Şanlıurfa'daki hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Cumhrun başı yan gelip yatmaz. Bizim işimiz eser üretmek eser. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Bunu unutmayın. Biz size aşığız. Biz bu millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Başlattığımız tüm projeleri evel Allah tamamlayacağız. Onun için sizden rica ediyorum. 10 Ağustos'da mutlaka sandık başına gidin. Torunlarınıza anlatacak güzel bir anınız olsun. Sandığa gidip statükoya son verdik diyeceksiniz. Şanlıurfa'nın istikbal mücadelemizde de tarih yazacağına inanıyoruz" dedi.


Filistin, Mısır, Suriye ve Irak'ın içerisinde bulunan duruma da değinen Başbakan Erdoğan, "Filistin'de şehirlerimiz var. İnsani yardım gitmiyor. Batılı ses çıkarmıyor. Hepsiyle görüşüyorum. Fransa, BM? Bakıyorsunuz hepsi hala İsrail'i haklı görüyor. 400 ton bomba yağdırdı. Leblebi çekirdek atmıyor. Biliyorsunuz bunlar Mavi Marmara'yı bastı 10 insanımızı öldürdü. Batılı ülkeler araya girdi. Filistin'e ambargo kalktı derken bombalar yağmaya başladı. Onun için diyorum ki Ey Netanyahu sen bu bombalardan vazgeçmedikçe yalnız kalmaya mahkumsun. Zülme rıza zulümdür. MHP, HDP, CHP neden sesiniz çıkmıyor. Hadi siz gidin Esed'le birlikte kahvaltı yapın" diye konuştu.




Kaynak: sanliurfa.com
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER