Çanakkale Zaferinin 99. Yıl Dönümü Kutlamaları

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Siverek ilçesinde çeşitli etkinliklerle şehitler anıldı zafer günü kutlandı.

Çanakkale Zaferinin 99. Yıl Dönümü Kutlamaları
     18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Siverek ilçesinde çeşitli etkinliklerle şehitler anıldı zafer günü kutlandı.

      İlçenin Şirinkuyu Mahallesinde bulunan Şehitlikte başlayan kutlama törene İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkan A. Murat Bucak, 107. Topçu Alay Komutanı Numan Ayyıldız, daire amirleri, gazileri ile şehit yakınları katıldı.
     Anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 107. Alay komutanlığında görevli Topçu Üsteğmen Aydın Babaoğlu yaptı. Babaoğlu konuşmasında, " Dünya Savaşını sonlandırmayı amaçlayan itilaf devletlerinin, o güne kadar eşi görülmemiş bir donanmayla Çanakkale Boğazını geçmeye çalışmalarının kalbi imanla çarpan Türk askerinin göğsüne çarparak boğazın derin sularına gömülüşünün 99'uncu yıldönümüdür. Birkaç asırdan beri alınan mağlubiyetle yitirdiği özgüvenini Türk milletine yeniden kazandıran Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutlamanın ve aziz şehitlerimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

      Şeref defterini imzalayan Kaymakam Erkal ve beraberindekiler şehitlerin mezarlarına karanfil bırakırken, şehitliğe çam ağacı dikildi.
      Şehitlik ziyaretinin ardından Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda devam edilen programda günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların ardından ilkokul öğrencileri skeç sahneledi slayt eşliğinde Çanakkale zaferi sunumu yapıldı. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.
Burada ki etkinliğin ardından ilçe Kaymakamlığı Gazi ve Şehit yakınlarıyla birlikte tarihi Cudi Paşa konağında yemek yedi.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER