Eğitim-Sen; Meslek Onuru İçin Ankara'da Toplanıyor

Geçtiğimiz yıl eğitimde 4+4+4 dayatmasıyla daha da derinleşen eğitim sorunları, öğrencilerimizi ve biz eğitim emekçileri olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir...

Eğitim-Sen; Meslek Onuru İçin Ankara'da Toplanıyor
   Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM ? SEN ) Meslek Onurumuza ve Haklarımıza Sahip Çıkmak, Toplumsal Yaşamda ve Eğitimde Yaşanan Dayatmalara Hayır Demek İçin; basın açıklaması yaptı.

İlçenin Güzel Kuyu meydanında toplanan yaklaşık 30 kişilik Sendika üyeleri basın açıklaması yaptı. Eğitim - Sen Siverek şube temsilcisi Abdulkadir Kak'ın okuduğu basın açılamasında şöyle denildi. "Siyasi iktidarın toplumsal yaşama yönelik müdahale ve dayatmalarının giderek arttığı, eğitim sistemi başta olmak üzere, kamu hizmetleri alanında yaşanan ticarileştirme ve muhafazakarlık uygulamalarının yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Başbakan'ın söylemleri üzerinden özel yaşama yönelik hukuk dışı müdahaleler öğrenci evlerinin basılmasına kadar ileri gitmiş, siyasi iktidarın tüm toplumu kuşatan baskıcı ve otoriter uygulamaları belirgin bir şekilde artmaya başlamıştır.

Geçtiğimiz yıl eğitimde 4+4+4 dayatmasıyla daha da derinleşen eğitim sorunları, öğrencilerimizi ve biz eğitim emekçileri olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Hiçbir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilen 4+4+4 dayatması, eğitimi tamamen piyasalaştırıp, toplumun geleceğini resmen ipotek altına almıştır. AKP, eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik görüşleri doğrultusunda biçimlendirmek isterken, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve anadilinde eğitim hakkı taleplerini ısrarla görmezden gelmeyi sürdürmektedir. Anadilinde eğitim, sadece parası olanların yararlanacağı bir fırsat değil, herkesin eşit koşullarda yararlanması gereken temel bir insan hakkıdır" dedi.

    Meydanda toplanan 30 kişilik grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER