Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul Siverek'te

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Türk Telekom Anadolu Lisesinin katkılarıyla öğrenci velilerine...

Eğitimci Yazar Halit Ertuğrul Siverek'te
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Türk Telekom Anadolu Lisesinin katkılarıyla öğrenci velilerine "Aile ve Gençlik İletişimi" semineri verildi.
İlçenin Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

     Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Eğitimci, Yazar Dr. Halit Ertuğrul tarafından verilen "Aile ve Gençlik İletişimi" seminerinde öğrenci velilerine yazar kendi hayat hikayesinden kesitler sunarak seminere başladı.
Ertuğrul seminerde yaptığı konuşmada şunları kaydetti."Velilere çocuklarının başarılarına başarı katmaları için onlara değer verilmesini, yaşadıkları ortamlardan hayatta kendisine verilen ve sunulan nimetlerin veya mahrum bırakıldığı imkanların farkına varabilmesi için farklı ortamlara, farklı aile yaşamlarına çocuklarınızı yönlendirin. Kendi başına başara bilme duygusunu çocuklarınıza aşılayın, bir anne bir baba her zaman çocuğunun yanında olmamış gibi çocuklarınıza ve aile birerlerinize anlatmaya çalışın, her insan değerlidir, onun için anne babalara tavsiyem çocuklarınızı küçük düşürecek, onları başarısızlığa sürükleyecek durumlardan kaçının, çocuğunuzun başarılı bir birey olması için elinizden geldiğince sevgiyle karşılayın sarılın, o zaman çocuğunuz her türlü kötü alışkanlıktan uzak durarak hayatın güzelliklerini yakalamaya başarılı olmanın yolunu bularak, yardımseverliği, Güzelliği, yokluğu, başarısızlığı, geçimsizliği öğrenerek önüne çıkacak olan tüm zorlukların üstesinden gelebilecektir" dedi. 

     Seminer yaklaşık 2 saat sürdü. Eğitimci-Yazar Ertuğrul kitapların tanıtımını yaparak katılımcıların kitaplarını imzaladı.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER