Erdoğan: 1 yıl içerisinde tüm depremzedelerin konutlarının yapılması yönünde talimat verdim

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "10 ilimizde 77 sahra hastanesi kurduk. Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz” dedi.

Erdoğan: 1 yıl içerisinde tüm depremzedelerin konutlarının yapılması yönünde talimat verdim

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu. Erdoğan, Kahramanmaraş’ın ardından Hatay’da da incelemelerde bulundu.

Hatay’da bir açıklama yapan Erdoğan, depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını bildirdi.

Erdoğan, yaklaşık 13,5 milyon insanın yaşadığı 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremin yol açtığı yıkımın büyüklüğüne bir de hava şartlarının zorluğu eklendiğine dikkati çekti.

"ÇİRKEFÇE OLUMSUZ KAMPANYALAR YÜRÜTÜLMESİNİ HAZMEDEMİYORUM"

“Elbette eksikler var, şartlar çok açık net ortada” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Böylesi bir felakete hazırlıklı olmak mümkün değildir. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. 10 ilimizi kapsayan OHAL kararı alarak süreci hızlandırdık. Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak bir afet yönetimi yürüteceğiz. Bu dönem bir birlik beraberlik dayanışma dönemidir. Kamu personelinden STK'lara, yurt dışı ekiplerinden gönüllülere, sayıları 60 bini bulan akredite kişiler canla başla çalışıyor.”

Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütülmesini hazmedemediğini söyleyen Erdoğan, “Üzerinde bulunan makamın sorumluluğu olmamış olsa bugün böyle konuşmam, çok daha farklı konuşurum. Bazı namussuz kişiler kampanya yaparak, Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Şu an itibarıyla Hatay'ımızda asker, jandarma, polis, toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor” diye konuştu.

"TALİMAT VERDİM"

Tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararı aldıklarını hatırlatan Erdoğan, “Bu bir son değil. 1 yıl içerisinde de tüm felaketzedelerimizin konutlarını yapma talimatı verdim. 10 vilayetimizin 10'unda, TOKİ'nin yönetimindeki müteahhit firmaları devreye sokarak, enkaz kaldırma ve konut yapımını hızlandıracağız. Bugün bizim için sınama günüdür. Hatay'da da üniversite hastanemiz bu akşamdan itibaren aktif olarak göreve katılacaktır" açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER