Siverek’ten Adıyaman’a yardımcı olmak isteyenlerin dikkatine

Türkiye’nin 10 ilinde gerçekleşen deprem felaketinin ardından, yaralar sarılmaya başlandı.

Siverek’ten Adıyaman’a yardımcı olmak isteyenlerin dikkatine

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde depremin 2. Gününden itibaren Siverekliler Adıyaman’da meydana gelen deprem sonrası adeta seferber oldu. İlçenin farklı noktalarında Sivil toplum kuruluşları yardım kamyonlarının yanı sıra araçlarına yardım malzemesi toplayan Siverekliler kilometrelerce araç kuyruğu ile adeta Adıyaman’a akın etti.

Adıyaman’da depremin 4. Gününde çalışmalar hız kazanırken yardım yapmak isteyenler için yardım kuruluşlarından yapılan açıklamada ekmek ihtiyacı olmadığı belirtilirken, yardım yapmak isteyenlerin şahsi araçları ile değil yardımcı kuruluşlar aracılığı ile yapmaları istendi. Adıyaman’da bulunan depremzedelere yardımcı olmak için yola çıkan vatandaşlar Adıyaman’da trafik sıkışıklığına neden olmakta buda arama kurtarma yapan araçların geçişi ve ambulansların geçmesine engel olduğundan dolayı yetkililer yardım yapmak isteyen vatandaşların özellikle ilçeler ve kırsal mahallelerde vatandaşlara yardımcı olmalarını istediler.

 

DEPREMZEDELER İÇİN TEMEL İHTİYAÇ LİSTESİ
 

Çadır, Seyyar Tuvalet, İçlik, Eldiven, Çorap, El Feneri, Bebek Maması, Bebek Bezi, Ateş düşürücü ilaçlar ihtiyaç listesinin başında geliyor.

Siverek Haber ailesi olarak depremzedelere geçmiş olsun diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER