Gazze sevgisi salona sığmadı!

Gazeteci - Yazar Ramazan Kayan'ın konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Gazze sevgisi salona sığmadı!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Siverek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gazeteci yazar Ramazan Kayan'ın konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Siverek Der Başkanı Sezai Çetin, Gazze’de yaşanan katliamlara değindi.

Çetin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ümmetin yüz akı, Filistin’in aslanlarında biri daha geçen hafta şehit olan Hamas yetkilisi Aruri’nin ailesi şöyle haykırıyordu: Hepimiz çocuklarımızı bu dava şuuruyla yetiştiririz. Sonumuz ya zafere çıkar ya da şehadete.” Davalar en kıymetlilerini kendisi için feda edenleri beklerler. Mücahitler en değerlilerini İslam davası için feda ediyorlar. Yüce dinimiz İslam bizden de en kıymetli olanımızı feda etmeyi bekliyor. Bu kıymetliler zaman, mal ve canımızdır. Kendimize sormanın zamanı gelmiştir. Biz neyimizi feda etmeye hazırız? Bazen çevremizden şunu duyuyoruz. Neden hep Filistin konuşuluyor? Çünkü en fazla kanayan yaramız Filistin olduğundan bugünlerde Filistin’i konuşuyoruz. Ama farklı zamanlarda Mayanmar, Afganistan, Suriye, Yemen, Doğu Türkistan’daki sorunların da bizim sorunumuz olduğunu hatta dünyadaki tüm mazlumların sorunu bizim sorunumuzdur. Bunu meydanlarda haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz. Bir de Filistin’de ayrıca inancımıza göre kutsal olan Mescidi Aksa bulunuyor. Ondan dolayı da Mescidi Aksa daha öncelikli meselelerimizdendir.”

Filistin’de her geçen gün ölümlerin arttığını aktaran Çetin, “İslam’ın sedasının gür çıkma vakti gelmiş olup; katledilen çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve Filistin coğrafyası ve tüm mazlumların hesabını soracağımız gün yakındır inşallah. Mescidi Aksa’da kardeşlerimiz ile beraber secdeye hazırlanalım zafer yakındır inşallah. Bugün olmasa yarın. Bazılarımız görmese de bu salondaki gençlerimiz görecek bundan emin olunuz. Dünya’nın tüm ceberrut sistemleri, devletleri var güçleri 94 gündür Gazze’nin üzerine çökmüş. Ama elhamdülillah kardeşlerimiz öyle bir cihad ediyorlar ki, yakın bir zamanda Gazze tünellerini o siyonistlere mezar edecek ve ondan sonra sıranın Telaviv’e geleceğini herkes biliyor. Buradan ümmetin liderleri, alimleri, kanaat önderleri ve yetkililerine sesleniyoruz. Bu meselede öncülük edenler ümmetin göz bebeği olacak ümmete liderlik edecektir. Ya da bu bir fitnedir aman ha bu işe karışmayın görmezlikten gelin diyenler aslında bizden gibi göründeler de efendileri gibi ABD uşağı olup bu dünyada da ahirette de rezil rüsvay olmaya mahkumdurlar.” dedi.

Çetin’in ardından kürsüye çıkan Ramazan Kayan, Gazze’deki vahşete kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladı. Müslüman ülkelerinin yaşanan katliamlara yeterli ölçüde tepki verilmediğini kaydetti.

Konferans yapılan duanın ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2024, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER