MSB: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada şehit sayısı 6'ya yükseldi, 7 asker yaralı

"Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır"

MSB: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada şehit sayısı 6'ya yükseldi, 7 asker yaralı

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurdu. Ancak yaralı askerlerden birinin ilerleyen saatlerde şehit olduğu duyuruldu. MSB'nin açıklamasına göre, şehit sayısı 6'ya yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 2'si ağır 7 askerin ise yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerin hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

MSB'den 5 askerin şehit olduğuyla ilgili yapılan ilk açıklamada şöyle denildi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

"Yaralı askerlerden biri şehit oldu"

İlerleyen saatlerde ikinci bir açıklama yapan MSB, yaralı askerlerden birinin daha şehit olduğunu duyurarak, şöyle dedi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER