HDP'li Ayhan Siverek'te Elektrik Kesintilerini TBMM'ye Sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM)ye Siverek ilçesinde yaşanan enerji kesintilerine yönelik soru önergesi sundu.

HDP'li Ayhan Siverek'te Elektrik Kesintilerini TBMM'ye Sordu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM)ye Siverek ilçesinde yaşanan enerji kesintilerine yönelik soru önergesi sundu.


HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'nın sorunlarını TBMM'ye taşıyarak çözüm noktası aramaya devam ediyor. Son zamanlarda Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan enerji kesintileri kamuoyunda büyük yankı uyandırırken bir yandan çözüm yolu bulunmaya çalışılıyor.


HDP Milletvekili İbrahim Ayhan TBMM'ye verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı. " Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK tarafından Anayasanın 96'ıncı İç tüzüğün 99'uncu maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.


Bu anlamda, 21. yüzyılda, Türkiye'nin en büyük barajı olan, aynı zamanda ülkenin önemli elektrik üretim santrali bulunan Atatürk Barajı'nın bulunduğu Şanlıurfa ilimizdeki elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarıp toplumsal olaylara neden olmaktadır. Yoğun elektrik kesintileri yüzünden gösteri, yürüyüş, yol kapatma hatta trafo yakma olayları yaşanmaktadır.

Elektrik kesintileri il genelinde genel bir sıkıntı olmakla birlikte, son aylarda Siverek ilçemizde özellikle de Haliliye, Abdalağa ve Fırat mahallelerinde yaşanan yoğun elektrik kesintileri vatandaşları çok ciddi anlamda mağdur etmektedir. Kış koşullarından dolayı ısınamayan vatandaşlarımız hastalıklarla karşı karşıya kalmakta; cihaza bağlı olarak yaşayan vatandaşlar, sınava hazırlanan çocuklarımız ve gençlerimiz, esnaflarımız büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Vatandaşların ve mahalle muhtarlarının DEDAŞ ilçe ve il müdürlükleri, mülki idare amirleri ile yaptıkları tüm görüşmeler sonuçsuz kalmış vatandaşların mağduriyeti devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1.Vatandaşların elektrik ihtiyaçlarını düzenli bir şekilde karşılamak görevleriniz arasında yer almakta mıdır?

2.Siverek ilçemizde yaşanan elektik kesintilerinin nedenleri nelerdir? Bunları nasıl ve ne zaman çözmeyi düşünüyorsunuz?

3.Siverek ilçesi Haliliye, Abdalağa ve Fırat mahallelerine elektrik sağlayan trafolar ne zaman kurulmuştur?

4.Bu trafoların kurulduğu tarihteki Haliliye, Abdalağa ve Fırat mahallelerindeki hane, iş yeri ve nüfus sayısı kaçtır?

5.Bu gün itibari ile Haliliye, Abdalağa ve Fırat mahallelerindeki hane, iş yeri ve nüfus sayısı kaçtır?

6.Siverek ilçemizde yaşanan bu elektrik kesintileri ile ilgili yaptığınız herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?

7.Yaşanan elektrik kesintilerinden ve bu kesintilerin süreklilik arz etmesinden dolayı sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında açılmış herhangi bir idari işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa ne aşamadadır/sonucu nedir? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz? Sorularının yer aldığı önergeyi TBMM'ye sundu.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER