İlk Kez Sinema İle Tanıştılar

İlk Kez Sinema İle Tanıştılar

İlk Kez Sinema İle Tanıştılar

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde ilçe Kaymakamlığı ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik kültürel çalışmalarına devam ediyor. İlçede 15 bin öğrenci öğrenci sinema ile buluşacak.

 

   İlçe kaymakamlığı daha önce öğrencilereyönelik ağaçlar kitap açtı kampanyası başlatmıştı. Kaymakamlık başlattığıikinci kampanyayla öğrencileri ilk kez sinemayla buluşturuyor.

 

    Merkez ve köyilköğretim okullarında eğitim gören ilkokul öğrencilerine yönelik başlattığı”öğrencilerimizi sinemayla buluşturuyoruz” kampanyasıyla ilk kez sinemadaöğrenciler film izleme şansına sahip oldular.

 

     İlçenin tek Sinemasıolan Sevgi sinema salonlarında yaşamlarında ilk kez sinemaya gelen öğrencilerheyecanlı ve sevinçli olduklarını belirterek kaymakam Hamza Erkal’a teşekkürettiler .

 

    Etkinlikle ilgiliaçıklamada bulunan kaymakam Erkal yaptığı açıklamada  şunları kaydetti” Bu projeyle öğrencilerimizisinemasala  buluşturduk,   proje kapsamında  köy okullarında  eğitim gören öğrencilerimizi sinemaylabuluşturuyoruz, şu ana  kadar  beş bin öğrencimiz  sinemaya geldi, heyecanlı anlarda  yaşamamıza neden oluyor, öğrencilerimizi  öğretmenlerle birlikte gönderiyoruz  öğrencilereyönelik eğitici öğretici filmler  olamasınaözen gösteriyoruz  hem çocuklarımıza  sosyal bir aktivite  hem de kaynaşmalarını  sağlıyoruz bu projede  15 bin öğrenciyi sinemayla  buluşturacağız. Dedi.

 

   Sinemaya ilk kezgelen minik öğrenciler izledikleri  “baypeadbooy ve şherman”  isimli çizgi sinemaile keyifli anlar yaşadı. İlk kez sinemeye geldiklerini belirten öğrencilereokul öğretmenlerine ve ilçe kaymakamına teşekkür etti.

 

Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER