Jandarma Radar Kontrollerine Başladı

Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi Siverek ve Hilvan ilçelerinde hız kontrollerine başladı.

Jandarma Radar Kontrollerine Başladı
  Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi Siverek ve Hilvan ilçelerinde hız kontrollerine başladı. Trafik timince sorumluluk alanında bulunan yollarda gece ve gündüz seyir ve sabit olmak üzere hız kontrolleri yapılmaktadır. Uygulamalarda bazen hız ihlalinde bulunan araçlar durdurularak cezai işlem kontrol noktasında uygulanmakta bazen de araçlar durdurulmayarak cezai işlem aracın tescil adresine gönderilmektedir.

     Siverek ilçesinde bulunan yollarda (Adıyaman, Çermik, Viranşehir, Karacadağ) yapılan uygulamalarda otomobiller için azami hız sınırı 90 km/saat, kamyonet, minibüs tipi araçlar için 80 km/saat olup bu hız limitlerini yüzde 30 'a kadar aşan sürücülere 172 TL, yüzde 30 'dan fazla aşan sürücülere 356 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

     Trafik timleri vatandaşları trafik ihlalleri konusunda uyarmaktadır. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda yapılan son değişikliklerle özellikle sürücü belgesiz araç kullanmanın cezanın arttırılmış ve sürücü belgesiz (ehliyetsiz) araç kullananlara uygulanan ceza 1462 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda sürücü belgesiz araç kullandıranlara (araç sahiplerine) da aynı miktarda ceza uygulanarak tescil adresine gönderilmektedir.

    Vatandaşlarımızın güvenle yolculuk yapmaları ve cezai işlemlere maruz kalmamaları için kurallara uymaları istenmektedir.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER